icon clock17.02.2017
icon eye22
Фото

Зустріч школярів з військовослужбовцями, які стоять на сторожі миру

Цими днями в актовому залі Виноградівської ЗОШ №8 відбувся неординарний захід – зустріч одинадцятикласників міських шкіл з військовослужбовцями бригадно-артилерійської групи 128-ої гірсько-піхотної бригади. Захід проводився в рамках військово-патріотичного виховання та агітування контрактної служби і вступу до вищих військових навчальних закладів. Невдовзі майбутні випускники загальноосвітніх шкіл стоятимуть на порозі самостійного життя та вибору фаху, тож профорієнтаційна робота – саме на часі.
– Мета сьогоднішньої зустрічі – донести до вас інформацію про умови вступу до вищих військових навчальних закладів, про контрактну службу, її переваги та умови підписання контракту зі Збройними силами України, – звертаючись до учнівської молоді, зазначив заступник військового комісара Виноградівського  районного військкомату, майор Сергій Зейкан.
Відтак про свій шлях у Збройних силах України та про участь в антитерористичній операції розповіли майор Ігор Ковзович, сержант Сергій Редчук та старший солдат Іван Скляр. Кожен із них старався донести до юнаків та дівчат, які стоять перед вибором майбутньої професії, своє бачення сучасної української армії, позитивних змін, які відбуваються в ній, та переваг, які дає військовослужбовцю контрактна служба. До слова, деякі з присутніх на тій зустрічі одинадцятикласників уже визначилися і вирішили пов’язати своє життя зі Збройними силами України – мріють про вступ до вищих військових навчальних закладів.
Поступово формат зустрічі набув діалогу і «посипалися» запитання, на які військовослужбовці давали вичерпні і відверті відповіді. Відтак детально розповідали про все – про специфіку військової служби, якою, до речі, цікавилися навіть дівчата (між іншим, є немало військово-облікових спеціальностей, котрі вони можуть здобути у вищих військових навчальних закладах), про пільги, на які військовослужбовцю дає право контрактна служба в Збройних силах України (їх наразі є 21, а найвагомішими та найсуттєвішими з них є достойна заробітна плата та безкоштовне навчання у військових вишах), а також про те, якою наразі є ситуація в зоні АТО.
Віриться, що яким би не був вибір професії завтрашніх випускників, проте та зустріч з військовослужбовцями, які стоять на сторожі миру в Україні, запам’ятається їм надовго.
Ганна КОБАЛЬ