Ірина Світлик провела майстер-клас відправки готової їжі на фронт у “Пузатому Шефі” Виноградова

З перших днів повномасштабного вторгнення у ресторані Пузатий Шеф у Виноградові проходять благодійні концерти на підтримку Збройних сил України. Та цього разу відбувся неординарний захід – майстер-клас з приготування їжі в реторт-пакетах від Ірини Світлик.

Нагадаємо, торік у серпні ми писали статтю про цю унікальну жінку. Ірина Світлик родом з Вінничини. Вже 12 років, як проживає у селі Веряця Королівської територіальної громади. І хоч з родичів Ірини ніхто не воює, вони все ж не є осторонь захисту вітчизни, міцно тримаючи тилову оборону у волонтерстві. Готувати смаколики – її вклад у перемогу. Сили черпає у здобутках захисників і в природі рідної землі. Підтримку – у родині. Допомагають їй у цьому чоловік, його мама і трійко дітей. Спочатку допомагали тільки господині рідного села. Наразі до когорти помічників долучаються господині з територіальної громади Виноградова і не тільки. Щодня їм привозять додому домашні страви, переважно голубці, Світлики вдома упаковують, піддають термічній обробці у автоклаві і відправляють захисникам з різних куточків нашої держави. Для них не важливо хто з якої області і в якій бригаді служить. Головне – аби на добро: задля наближення перемоги.

Цього разу Золтан Вайда запросив Ірину разом з чоловіком Сергієм, аби поділилися досвідом приготування дуже смачних та поживних голубців, борщу, бограчу і боб-гуляшу, запечених курячих стегон та котлет, а також домашнього хліба, книшів і сухих тістечок. Вони також показали, як упаковують готову їжу, аби вона швидко не псувалася.

Їх робота вкрай важливо. Адже їжею на фронті армія повністю забезпечує військових. Це більше про турботу, бо запах рідного дому. Саме це тепло і добро додає захисникам сил і допомагає наблизити перемогу.

ФОТО Катрусі КОСІЛКОВОЇ