«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламенті

Зупинити розпродаж сільськогосподарських земель до кінця війни плюс 5 років та запровадити програму розвитку сімейного фермерства вимагає від влади Юлія Тимошенко. Лідерка «Батьківщини» закликала владу припинити розпродавати за лаштунками війни природні ресурси та найкращі державні підприємства і зупинити стратегію перетворення України на ресурсний центр Європи.

«Я не хочу, щоб наші воїни повернулися з війни і побачили, що країна, за яку вони віддавали своє життя, обібрана до нитки й кинута на поталу. Саме тому мовчати я більше не буду. Я починаю говорити і діяти!» – заявила Юлія Тимошенко.
Вона нагадала, що з 1 січня 2024 року розпочався другий етап так званої «земельної реформи», що дозволяє продаж землі по 10 тисяч гектарів в одні руки, в тому числі і юридичним особам. На переконання лідерки «Батьківщини», вітчизняні фермери не в змозі конкурувати з земельними спекулянтами та міжнародними олігархічними структурами, тому це рішення влади – прямий шлях до втрати Україною сільськогосподарської землі.

«Ми все ще здатні після Перемоги побудувати найсильнішу на Європейському континенті державу, але потрібно докорінно замінити стратегію та негайно виправити всі помилки. І зараз самий час це починати», – підсумувала Юлія Тимошенко.
Невдовзі вона пообіцяла оприлюднити плани збереження у власності українського народу інших національних багатств – лісів, стратегічних підприємств, енергетичних гігантів тощо.