У Підвиноградові встановили меморіальну дошку полеглому воїну Михайлу Сухану

Минулої п’ятниці у Підвиноградівській ЗОШ І-ІІІ ступенів урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому воїну-односельцю Михайлу Сухану. Михайло Вікторович навчався у цій школі. Загинув 6 листопада 2022 року у бою біля населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області, захищаючи цілісність та суверенітет нашої держави. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Державну нагороду отримала дружина полеглого Наталія Сухан.

Меморіальну дошку виготовила Виноградівська міська рада. На заході були присутні староста села Олег Алексик, діти полеглого героя – дев’ятикласник Михайло та шестикласниця Марія, його рідний брат Віктор з дружиною, односельці. Серед останніх був військовий з Підвиноградова Генадій Боршош, котрий служить у 95-ій Житомирській десантно-штурмовій бригаді і зараз перебуває вдома на лікуванні.

 Під журливу мелодію пісні «Пливе кача» Віктор Сухан відкрив меморіальну дошку. До її підніжжя поклали кошик з квітами від Виноградівської міської ради, квіти від рідних, друзів та знайомих.

Після гімну та хвилини мовчання за загиблими захисниками України, ведучі розповіли про життєвий шлях Михайла Сухана. Староста села Олег Алексик у своєму виступі зазначив, що «з Підвиноградова у час повномасштабної російсько-української війни на захист Батьківщини стали 50 мужніх сельчан. Частина з них вже демобілізовані через поранення. На жаль, війна – це руїни та жертви. Михайло Сухан став саме тією жертвою нашого суверенітету, бо віддав за кожного з нас, за Україну найцінніше – своє життя. Меморіальна дошка – це лише символ. Переконаний, що всі ми і так пам’ятатимемо його завжди».

Учні школи також порадували присутніх своїми виступами. А на завершення хлопці та дівчатка запалили свічки пам’яті біля обеліску полеглих воїнів у Другій Світовій війні.