icon clock14.02.2024
icon eye71
Культура Фото

«Гарну пісеньку співай, йде до нас сам Миколай»

Ганну Кедик добре знають не тільки у її рідному закарпатському Виноградові, а й у за кордоном. Відома співачка у дуеті із сестрою Магдалиною радують дзвінкоспівом поціновувачів фольклору вже не одне десятиліття. Вони активно презентують музичні твори русинів Закарпаття та виконують колядки і дитячі пісні.

Нагородив Бог Ганну ще одним талантом – пише вірші та поеми і навіть сама кладе їх на музику.

… Несподіваний телефонний дзвінок: «Хочу з вами зустрітися і подарувати нашу нову книжку!». І ось вже тримаю в руках гарно упаковане видання «Гарну пісеньку співай, йде до нас сам Миколай», яке побачило світ під завісу минулого 2023-го року. Над художнім оформленням на славу потрудилися сестри Ганна та Магдалина. Дорогий папір та якісний друк. Віддруковано громадською організацією «Фонд збереження народної, культурної спадщини Закарпаття «Тиса» накладом 150 примірників.

rpt

До збірки увійшли 5 віршів, 12 пісень разом з нотами та 2 поеми авторства Ганни. Тематика одна – святкова: про найулюбленішого Святого всіх дітей та дорослих – Миколая, зиму та новий рік. Гортаючи сторінку за сторінкою ми наче переносимося у чарівний народних пісенних традицій нашого краю. Доповненням є флешка із мінусовками фонограми до всіх пісень. Тому це видання стане ідеальним помічником у проведення Різдвяно-Новорічних свят для музичних керівників дошкільних закладів та шкіл.

rpt

Авторки висловлюють щиру подяку за матеріальну допомогу генеральному директору ТОВ «Сузір’я» Павлу Ганинцю. Також вдячні вчительці-методистці української мови та літератури Виноградівської ЗОШ №4 Лесі Бандрівській, заступниці директора, викладачці-методистці вищої категорії Виноградівської мистецької школи ім. Б. Бартока Наталії Сорводі за комп’ютерний нотний набір, Вікторії Крочко за художнє оформлення та комп’ютерний набір, а за запис фонограм Юрію Сідору.

Наталія КОБАЛЬ