icon clock02.04.2024
icon eye17
Новини Цікаве

єЧерга для вантажівок: додано нові можливості для забезпечення більшої прозорості послуги

На сайті Урядового порталу повідомили, що міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України послідовно працює над розвитком та покращення системи єЧерга, зокрема для вантажних автомобілів. З 29 березня на порталі з’являться оновлення, які підвищать прозорість функціонування системи. 

У розділі “Завантаженість”

 на сайті та у застосунку з’явиться низка нової інформації: 

  • Номерний знак причепу вантажівки. Раніше в системі було відкрито номер тягача.

  • Новий список “На контролі в МАПП”, де будуть транспортні засоби, які заїхали на контроль в пункт пропуску завдяки реєстрації в системі єЧерга. Також буде відображено час перебування такого транспорту в пункті пропуску.

  • До всіх вантажівок зі списку “На контролі в МАПП”, “Приготуватись до в’їзду” та “Черга очікування” буде додано дату, час бронювання місця в черзі та порядковий номер. Останній присвоюється у момент бронювання місця в черзі. 

  • Окремі позначки для машин, що виконують спеціальні, гуманітарні рейси, або перевозять пошту.

  • Номери машин, які здійснюють спеціальні рейси в системі будуть приховані з міркувань безпеки.

Важливо, що нумерація та час реєстрації в чергу буде відображатись тільки для тих вантажівок, які стали в чергу після оновлення в системі. 

Проект “Електронна черга перетину кордону” реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS”.