Знову під апеляційним судом мирна акція протесту

Сьогодні під стінами Закарпатського апеляційного суду знов стоять Підвиноградівські роми з мирною акцією протесту. Вони прагнуть лише одного – законного покарання для вбивці їх родича та організатора заколоту. 
Нагадаємо: у Виноградівському районному суді відбувся розгляд клопотання щодо продовження строків запобіжного заходу для двох жителів с. Підвиноградів. З кінця листопада 2023 року вони перебували під вартою. Один із чоловіків – за підозрою у скоєнні умисного вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України), інший – за підозрою у хуліганстві (ч. 4 ст. 296 КК України).
“Прокуратура подала апеляцію на рішення суду випустити з-під варти двох учасників масової бійки у Підвиноградові. Прокурор Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури наполягав і наполягатиме на подальшому утриманні осіб під вартою під час проведення досудового розслідування. Натомість слідчий суддя у задоволенні такого клопотання відмовив і змінив запобіжний захід на домашній арешт, – йдеться у дописі на фейсбук-сторінці Закарпатської обласної прокуратури, – Такі ухвали Виноградівського районного суду прокурор вважає незаконними, необґрунтованими та такими, що не відповідають обставинам злочину, а відтак підлягають скасуванню. Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі поліції Берегівщини. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”.
Закарпатський апеляційний суд задовільнив апеляційну скаргу Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури. Двоє учасників масової бійки у Підвиноградові таки перебуватимуть під вартою: прокуратура в апеляційному суді домоглася зміни запобіжного заходу