Нововведення «Про прикордонний режим»

Нововведення «Про прикордонний режим» та дотримання встановлених режимних заходів в межах прикордонної смуги Берегівського району обговорили на сьогоднішній нараді під керівництвом Віталій Матій – голова Берегівської РДА, за участю Іштван Локіта – заступник голови Берегівської РДА, начальника штабу Мукачівського прикордонного загону полковника Віктора Артемчука, керівників громад, території населених пунктів яких знаходяться вздовж лінії державного кордону.
В ході наради начальник штабу Мукачівського прикордонного загону полковник Віктор Артемчук надав детальні роз’яснення про внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим» та надав відповіді учасникам заходу на всі важливі питання щодо нових обмежувальних заходів для уникнення незаконного перетину кордону і спрощення проживання у прикордонній смузі для місцевих жителів.
Також наголосив, що такі зміни націлені на запобігання порушення державного кордону і в першу чергу стосуються чоловіків від 18 до 60 років, які їдуть до кордону з ціллю незаконного його перетину.
Важливо! У межі прикордонної смуги не входять населені пункти. Тобто пересування на території міста, села чи селища не потребує спеціальних дозволів.
 Для в’їзду у прикордонну смугу потрібен дозвіл Держприкордонслужби, який надається на безоплатній основі упродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення від громадянина або організації. Для Берегівського району це Чопський та Мукачівський прикордонні загони, відповідно до зон відповідальності.
У зверненні на отримання дозволу обов’язково вказуються:
✅ прізвище, ім’я та по батькові особи, дата народження, громадянство (підданство) особи, яка перебуватиме у межах прикордонної смуги, реквізити документа, що посвідчує її особу, місце проживання (місце перебування), засоби зв’язку;
✅ вид дозволу (на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск) та строк дії дозволу (для дозволів на в’їзд і провадження робіт);
✅ мета та правові підстави для отримання дозволу.
На завершення наради Віталій Матій звернувся до очільників громад з проханням розглянути важливе питання щодо допомоги Державній прикордонній службі в облаштуванні інженерних споруд на державному кордоні, що може дати можливість зменшити кількість додаткових заходів виявлення та попередження правопорушень біля кордону та з метою забезпечення національної безпеки і оборони нашої держави.
Берегівська районна військова адміністрація