icon clock15.02.2024
icon eye77
Суспільство

ТОВ «АВЕ Виноградово» – 18 років на сторожі чистоти

Усім нам приємно жити у чистому домі. Вірними помічниками в цьому ось уже майже 18 років є перше в Україні Товариство з обмеженою відповідальністю «АВЕ Виноградово». Це одне із підприємств групи «АВЕ», що є лідером у сфері поводження з відходами в Центральній та Східній Європі.

Почалося все 14 лютого 2006 року. Між Виноградівською районною радою, ТОВ «АВЕ Угорщина» та ТОВ «АВЕ Виноградово» укладено договір про спільну діяльність на наступні 25 років. Цьому передував чималий і нелегкий шлях перемовин. Проте зараз жителі Виноградівської тергромади та Хуста не можуть уявити свій побут без зручних синіх контейнерів.

1 жовтня 2006 року почався перший збір твердих побутових відходів у тодішньому Виноградівському районі. Робили це першим автомобілем від ТОВ «АВЕ Мішкольц» з 2200 дворогосподарств, котрі уклали договори і отримали новенькі 120-літрові контейнери. Перший збір відходів провели у селі Шаланки. Згодом – у населених пунктах Широке, Букове, Великі Ком’яти, Вербовець, Чорний Потік, Фанчиково, Вілок, Дротинці, Підвиноградово.

Послуги із збору та вивезення твердих побутових відходів надаються товариством за наступною схемою:

– для мешканців багатоквартирних будинків шляхом розміщення металевих контейнерів місткістю 1,1 м³ з частотою вивезення згідно графіку, погодженого міською радою, три рази на тиждень;

– для мешканців дворогосподарств шляхом надання у безоплатне користування, на час дії договору, пластмасових контейнерів місткістю 120 л. з частотою вивозу один раз на тиждень;

– для фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, підприємств, установ, організацій шляхом надання контейнерів різного об’єму з урахуванням норм накопичення з наступним уточненням фактичного об’єму відповідно до укладеної угоди.

Зараз у Виноградівській ТГ укладено договори з понад 11-ти тисячами клієнтів. Біля багатоповерхівок на 53 контейнерних майданчик встановлено 98 контейнерів для збору ТПВ.

1 квітня 2011 року ТОВ «АВЕ Виноградово» заключило договір з Хустською міською радою про надання послуг. Наразі обслуговують всі багатоповерхівки та вулиці міста. Так, на 38 площадках біля багатоповерхівок встановлено 105 контейнерів, укладено понад 8 тисяч договорів з клієнтами.

Товариство використовує найсучасніше обладнання відповідно до західноєвропейських стандартів, залучивши досвід Австрії, Чехії, Угорщини. В ТОВ «АВЕ Виноградово» працюють професіонали, що володіють великим досвідом і мають в своєму розпорядженні все необхідне. При наданні послуг товариством використовується спеціалізована техніка (автомобілі із заднім завантаженням та механізмом пресування відходів) та контейнер для збору ТПВ типу євро стандарт. Технічні та технологічні рішення, сучасний парк спеціальних автомобілів для збору ТПВ та контейнерний парк забезпечують постійне підвищення якості.

З 1 травня 2011 року започатковано селекційний збір відходів у Виноградові та Хусті. На майданчиках встановлені контейнери для ПЕТ та паперу.

Звісно, нічого нема вічного. Автомобілі, як і контейнери, зношуються. Та ТОВ «АВЕ Виноградово» ретельно дбає про оновлення автопарку.

Досягненням є запровадження на території Виноградівської громади роздільного збирання твердих побутових відходів. Так, встановлено:

  • контейнери г/оц. для сортування паперу,
  • контейнери для сортування та збору ПЕТ пляшок у селах Підвиноградів, Онок, Великі Ком’яти та Дротинці.

Зібрані відсортовані відходи на товаристві обробляють та реалізовують, як вторинну сировину.

ТОВ «АВЕ Виноградово» і надалі працюватиме в напрямку запровадження роздільного збирання ТПВ та впроваджуватиме нові форми та методи для забезпечення належної роботи в цьому напрямку.