Підвиноградівські роми страйкують: суддя відпустив вбивцю додому

Виноградівський районний суд сьогодні прийняв безпрецедентне рішення – випустив під домашній арешт вбивцю багатодітного батька з Підвиноградова.

Нагадаємо, 27 листопада у селі Підвиноградів під час виборів барона, було вбито чоловіка. Вбивцю та заколотника затримали. У справі відкрили кримінальні провадження. Та родичі винних подали на апеляцію. Натомість сім’я вбитого Миколи Богара, в якого осиротіли 10 дітей (молодшій дитині – 6 років, старшій – 20), влаштувала мирні акції протесту під судами спочатку Виноградова, потім Ужгорода. Тоді апеляційний суд залишив рішення попереднього без змін. Сьогодні ж Виноградівський суддя скасував своє ж попереднє рішення і змінив міру запобіжного заходу тримання під вартою на домашній арешт.

Про судове засідання 25 січня постраждала сім’я не знала. У Єдиному державному реєстрі судових рішень України слухання по обох справах мали відбутися завтра – 26 січня.

Тож цієї ночі підвиноградівським ромам не до сну. Люди влаштували під будинком вбивці страйк. Таким чином вони протестують проти протиправного на їх думку рішення судді і переконані, що його підкупили.

Про це нам повідомили учасники страйку, котрі надали фото і відео з місця подій.