Концерт до Дня закоханих на підтримку 128-ої ОГШБр

День СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА  учнівська, студентська та робітнича молодь нашого затишного містечка ВИНОГРАДОВА чекала з неослабленою  зацікавленістю. Всупереч нелегким і тривожним подіям – в країні вже майже 2 роки триває повномасштабна  кровопролитна  війна. Її  гостро  відчувають всі: лише в нашій Притисянській долині  вітер обвіває понад сотню блакитно-жовтих   державних  прапорів на могилах молодих  полеглих  Героїв-захисників і гострота  цих втрат не спадає… Однак, життя бере верх. Молодим так  хочеться  знайомитись, зустрічатись, почуватись щасливими, любити і бути любимими… Ходити на побачення, приймати сватів, одружуватись і запрошувати гостей на   весілля… Життя триває, вносить нові елементи і відчуття і тут бар’єру на випередки немає…

Емоційний заряд піднесла і  яскрава барвиста афіша. Всіх  бажаючих  вона гостинно запрошувала  до міського будинку культури, на благодійний концерт музичних виконавців  і співаків Діми Прокопова та Поліни Дашково, який проводився на підтримку 128-ої  гірсько-штурмової Закарпатської бригади в ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ – 14 лютого.

Своє турне УКРАЇНОЮ  молоді співаки  розпочали з Києва, Брусиліва, Білогородки. Після виступу у Виноградові їхній маршрут знову проляже до Києва, далі їх прийматиме Попільня, Львів, Кам’янське, Козятин… Як ніколи,  цей дует  виконавців ліричних та патріотичних пісень  налаштований піднімати  настрій і  бойовий  дух молодих захисників, вселяти віру в Перемогу,  допомагати коштами і придбанням того, в чім назріла найбільша для військових потреба…

Разом Діма та Поліна створили гарний тандем. 

Діма ПРОКОПОВ. 

Народився і проживає в КАМ’ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ з багатою історичною минувшиною. Закінчив музичну школу. Гарно грає на акордеоні.Змалку мріяв стати актором. На шкільних вечорах завжди  був ведучим. Коли організувався учнівський  театр, в числі  перших записався і став грати в постановках. З часом перейшов і навчався акторській майстерності в міському театрі пісні «ЛЮБАВА». З атестатом про середню школу та всіми затребуваними документами поніс свою заяву і подався до Київського Національного Економічного університету. Роки навчання промайнули швидко. У вирі цікавих подій та інтересів до столичного життя студентства. Здобув затребувану часом професію маркетолога. Але бажання співати і виступати на сцені не змаліли, анавпаки, покликали його на столичні вулиці. Так він потрапив на відому програму Ігоря КОНДРАТЮКА «КАРАОКЕ НА МАЙДАНІ». У 2017-му  році став її переможцем і    виграв легковий автомобіль. Ця подія стала його стартом у нове життя. Почав записувати  і випускати свої  пісні. І слава не забарилася. Не давала йому розслабитись. Став жити цим. Постійно працює  над собою, жартуючи каже, що не розслаблюючись,  рухається вперед. Далі пише пісні, знімає кліпи,  живе лірикою і почуттями, бо ця тема близька, зрозуміла і захоплює молодих. Лише за минулий рік побував з концертами більше, аніж в трьох десятках міст. З захопленням завжди рушає в поїздки по Закарпаттю. Тут його тепло сприймають глядачі. Цей гостинний люд дивує прибульців  своїми вишуканими стравами: бограчем, кнедликами з грибовим соусом, знаменитими по смакості голубцями… і мальовничою природою кільця КАРПАТСЬКИХ гір, які дихають  вічністю, свіжістю повітря, природною  силою і звабливою красою струнких як свічки  гіллястих  смерек.

Поліна  ДАШКОВА.

Недавно, а саме – 28 січня відсвяткувала своє 20-ти річчя. Хоча, по маминій лінії, її  родове коріння з Хустського району, але до бабусі їздила на відпочинок влітку. Народилася і виросла в Києві, де проживає і зараз. З трьох років і до підліткових 15 -ти  танцювала у відомому ансамблі народних танців України. Постійно брала участь у різноманітних конкурсах і фестивалях, ставала їхньою лауреаткою. Та найпам’ятнішою  для себе вважає участь у  знаковій  виставі  «ХРЕСНА  ДОРОГА», яка проходила на  базі  Міжнародного дитячого оздоровчого табору «АРТЕК» у березні  2021-го року та 7 лютого 2022-го на благодійному вечорі «ВРЯТУЙ ДИТЯЧЕ ЖИТТЯ». Співачка бере активну участь у проекті «АМБАСАДОР ДИТИНСТВА», з яким побувала в Києві, Хмельницьком, Ужгороді, Луцьку та івано-Франківську.. Планів, задумів і  намічених мистецьких заходів у неї  безліч. Лише нехай встигає їх реалізовувати! З приємністю згадує торішній серпень, коли була номінована на музичну премію MUZVAR, в номінації  «НАЙКРАЩІ НОВІ ІМЕНА УКРАЇНСЬКОЇ ЕСТРАДИ».

…І ось у світлі прожекторів на сцені виринають постаті електрогітариста Олексія ІЛЬЧЕНКА та клавішника з 25-ти річним стажем гри на синтизаторі Андрія СОЛОВЙОВА. В  запалу в  залі тишу з під чутливих пальців двох музикантів, полилися спочатку тривожні гамми ворожого нальоту, людської паніки і сполоху людей, яких вона застала в дорозі, криків, зойків, розгубленості дикого розпачу… Потім все затихло. Перші нотки усвідомлення, що це жорстока війна, плавно переходять у чарівні звуки мелодії «З ТОБОЮ МЕНІ СПОКІЙНО», яку, співаючи на ходу, слухачам зараз вдячно підносять молоді виконавці Діма ПРОКОПОВ та Поліна ДАШКОВА. Вони щиро дякують Збройним Силам України, завдяки  надійності захисту яких, вони мають зараз можливість бути тут, на сцені і виступати. Молодь одностайно відповідає їм кличем: «СЛАВА  УКРАЇНІ!» – «ГЕРОЯМ СЛАВА!». Тепер володаркою сцени стає Поліна. Вона дарує молодим виноградівцям пісні «Плакала калина (бо вічною любов не буває, війна у когось забрала батька, чоловіка брата, коханого). Пісню «ХУСТИНКА» та «ЗНАЄШ, МАМО, Я ТАК ЙОГО ЛЮБИЛА» (про дівочий розпач, коли дівчина спокусилася на вроду і осанку юнака й розгледіла в ньому убогості його душі та бажання легко жити і  шикувати не за свої зароблені). Хтось зараз лікує поранених, на собі виносить з поля бою, хтось воює на фронт , а хтось на чужині далеко від рідного дому, але душею за все, що на Україні відбувається і вболіває, всіляко сприяючи  ПЕРЕМОЗІ, хто грошима, придбаними для війська технічними засобами, легковиками-всюдиходами про це ПОЛІНА співає в пісні «МИЛОМУ». І хоч життя зараз тривожне і нелегке, воно – неспинне! І МУЗИКА, ЯК НІКОЛИ, НА ЧАСІ, БО ВНОСИТЬ У НАШ НЕСПОКІЙНИЙ СВІТ СВОЄ УМИРОТВОРЕННЯ, ОБІЦЯЮЧІ – ВІРУ НАДІЮ ТА ЛЮБОВ, СПОКІЙ ТА НАЛЕЖНИЙ УКРАЇНІ СПРАВЕДЛИВИЙ МИР! Тому залом так тепло зараз сприйнята музична п’єса «ДЕНЬ З МАЙБУТНЬОГО ЗАВТРА», яку так захоплено виконують Олексій ІЛЬЧЕНКО та Андрій СОЛОВЙОВ. Шквалом бурхливих овацій зал нагороджує виконаний ними твір і майстерність їхньої гри.

Появу на сцені ДІМИ з його піснею «ТИ ЩАСЛИВА БУДЕШ» (ГАЙ, ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ) підхоплює весь зал. Він пропонує нову «ВИТРИ СЛЬОЗИ, МОЯ НАЙНІЖНІША» та «КОЛИСКОВУ» (присвячена молодим матерям, що заколисують діток під виття сирени, як його сестричка малу племінничку Марічку з вірою, що скоро закінчиться ця війна і знову будуть над нашою землею зоряні духмяні ночі із запахом розквітлого бузку та липи). Ліхтариками мобільників молодь на стелі  імітує небо, всіяне мирними зорями і сяйвом місяця-володаря чарівної ночі. Не треба було двічі запрошувати дітлахів на сцену. Як стайка горобців, три десятки хлопчиків і дівчаток, дали волю своїм почуттям, почали ритмічно танцювати в такт ДІМИНИХ пісень «ВІРЮ, НЕ ВІРЮ», «КАВА З КРАПЛЯМИ ДОЩУ» та «ТАМ, ДЕ ГОРИ Й ПОЛОНИНИ», «КРАЙ, МІЙ  РІДНИЙ  КРАЙ»… Цей злагоджений порив і вміння передавати настрій пісень нашими дітьми, треба  було просто бачити і  серцем  захоплено  сприймати!

Концерт закінчився настирним проханням слухачів, щоб ПОЛІНА з  ДІМОЮ  ще раз проспівали  свої  пісні «З ТОБОЮ СПОКІЙНО» та «ТИ ЩАСЛИВА БУДЕШ».

Р.S. Діма  творчо співпрацює з музичним лейблом «POMITNI». Часто організовує концерти для військових. Тож, щиро  побажаймо  молодим виконавцям зворушливих  ліричних та  патріотичних  пісень  зелених доріг до слухачів,  шаленого  успіху  і  відчуття окриленості, властивої молодим, яким є що сказати  світові, бо всупереч війні і всім тривогам та хвилюванням, вони з когорти   найсучасніших нових імен  української естради, народженої  війною!

Марія КОНКІНА

очільниця Виноградівського відділення ГО  МАЛІЖ

Фото: КЗ «Виноградівський міський будинок культури»