Виноградівська міська рада отримала компостери

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Виноградівської міської ради. У дописі зорема йдеться про те, що в рамках проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні», який реалізується ГО «Еколтава» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», із жовтня 2023 року по березень 2024 року Виноградівська міська рада, у складі 65 громад з 7 областей України, приймала участь у Школі муніципального менеджменту відходів (ММВ).
Це перша в Україні подібна навчальна програма на тему комплексного управління відходами у громадах.
За розробку однієї з найкращих Дорожніх карт з розроблення Місцевих планів управління відходами Виноградівська міська рада отримала від ГО «Еколтава» 2 комплекти компостерів для біовідходів.
Дані компостери вже розміщено на території найбільшого загальноосвітнього навчального закладу громади (Виноградівська ЗОШ І-ІІІ ст. №8) та на прибудинковій території одного з багатоквартирних будинків, де створено ОСББ.
Сподіваємось, що дані компостери сприятимуть зменшенню кількості відходів та викидів парникових газів, а також стануть прикладом для наслідування та використання як у навчальних закладах, на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, так і в приватних домоволодіннях.