icon clock15.06.2018
icon eye19
Спорт

Змагалися юні футболістки

На футбольних майданчиках Хустщини відбулися поєдинки чемпіонату області по футболу серед дівчат вікової категорії 2002 р. н. і молодші. У змаганнях, окрім команди районної ДЮСШ «Колос», яка представляла у чемпіонаті Виноградівщину, взяли участь ще сім команд Закарпаття: ДЮСШ Тячів, ФК «Іршава», ДЮСШ Рахів, ЗОДЮСШ Ужгород, ДЮСШ «Берегвідейк» Берегово, ФК «Карпати» (Хустський район) та ДЮСШ Хустського району. Команди були поділені на дві підгрупи і до фінальної частини виходили два переможці із кожної підгрупи.
За волею жереба, підопічні старшого тренера районної ДЮСШ «Колос» Михайла Гоздока змагалися у групі «В», ігри якої проходили на футбольному майданчику с. Іза Хустського району. У першому поєдинку наші дівчата зуміли з мінімальним рахунком 1:0 обіграти господарів чемпіонату футболісток ДЮСШ Хустський район. У другому матчі збірна «Колоса» зустрілася з грізним суперником – командою ФК «Іршава». Дівчата з Виноградівщини першими відкрили рахунок у грі, але не зуміли втримати натиск суперниць і поступилися іршавчанкам з рахунком 1:2. Останню гру у підгрупі вихованки ДЮСШ «Колос» (Виноградівський район) провели з впевненістю в своїх силах і з сухим рахунком 2:0 обіграли ровесниць із команди ФК «Карпати» Хустського району. Набравши шість очок у своїй підгрупі, «Колос» очолив турнірну таблицю і отримав путівку боротися за срібні та золоті медалі чемпіонату.
Фінальна гра, у якій зустрілися команди «Колос» (Виноградівський район) та ДЮСШ «Тячів» насправді була чемпіонською. Обидві команди демонстрували на футбольному майданчику красиву, видовищну, комбінаційну, багату на голеві моменти гру. Декілька стовідсоткових моментів створили наші футболістки біля воріт суперниць, але не змогли їх реалізувати, а Тячівські дівчата використали свій шанс і двічі змусили виноградівчанок розпочинати гру з центру поля.
На урочистому нагородженні учасниць чемпіонату Закарпаття привітали голова комітету жіночого футболу ФФЗ Василь Ізай та тренер збірної Закарпаття Крістіна Костевка, які вручили збірній команді районної ДЮСШ «Колос» кубок за друге місце, срібні медалі та грамоти, а кращий гравець чемпіонату Богдана Грига із сел. Королево нагороджена цінним подарунком.
Іван Рабовський, старший тренер-викладач ДЮСШ «Колос»