Уквітчані дівочі коси – її розрада для душі…

Ганна Шетела народилася у Тячівському районі, та коли їх хату понесла нестримна течія річки, що вийшла з берегів, сім’єю переїхали на Виноградівщину. Тут, у селі Фанчиково, ходила до школи. Відтак у Мукачівському державному університеті здобула вищу освіту за фахом «Фінанси та кредит». Згодом вийшла заміж і поїхали з чоловіком на заробітки за кордон. А коли народилася їх чарівна донечка, Ганна Іванівна захопилася прикрасами на волоссячко для дівчат, аби її маленька принцеса завжди була елегантною.

– Рукоділля я полюбляю давно. Спочатку робила різні браслетки з бісеру, вишивала хрестиком та бісером. А коли народилася донечка, випадково в нетрях Інтернету натрапила на сторінку з різними аксесуарами для волосся. Мені дуже сподобалося і вирішила сама опанувати це ремесло. Знайшла відео з майстер-класом, знайшла необхідні матеріали, замовила і з нетерпінням чекала посилку. Найперше зробила звичайний бантик на пов’язку для донечки. Показала чоловіку і мамі, рідним, всім сподобалося. Їх схвальні відгуки стали для мене стимулом. Відтак почала виготовляти квіточки, – розповідає майстриня. – Матеріал замовляю в інтернет-магазині. Використовую для роботи фоаміран, фетр і екошкіру. Цей матеріал піддається обробці, не мнеться і гарно тримає форму. Спочатку робила квіточки на заколки та резинки для коси, згодом почала виготовляти віночки.

Шестимісячна донечка Емелі і племінниці стали її основними клієнтами і модельками. А має племінничок багато, бо Ганна є п’ятою, найменшою дитиною у сім’ї. у неї є ще три старші сестри і брат. Оскільки вони з чоловіком проживають з мамою, а з ними у дворі мешкає сестра з сім’єю (вони якраз будують власний дім), то на їх подвір’ї завжди лунає дитячий гамір. І роботи Ганни є кому оцінити, бо окрім рідних племінничок, різні аксесуари для волосся полюбляють і сусідські дівчата.

– Коли я щось виготовляю, поруч завжди сидять мої племінниці, котрі із захопленням уважно спостерігають як я спочатку вимальовую детальки, потім вирізаю і склеюю їх, просять допомогти і навіть самі собі виготовляють прикраси. Саме завдяки їм у мене зародилася нова мрія – відкрити свій маленький магазинчик із власноруч виготовленими аксесуарами і проводити майстер-класи для дівчаток. Всі свої роботи я викладаю на свої сторінки в соцмережі і вже багато кому прийшлися до вподоби, адже підходять вони як для немовлят, так і для дорослих. Тож виготовляю і на замовлення. Уже, навіть, відправляла замовлення в Америку,Чехію та Угорщину.

Аби маленька Емілі не відволікала маму від улюбленої справи, з нею няньчиться бабуся – Василина Країло. Досвід «Мати героїня» має, адже п’ятеро дітей подарували їй 11 внуків. Саме внуки стали найбільшою радістю та розрадою після смерті чоловіка.

Чоловік Анни їздить за кордон на заробітки. До народження донечки певний час у Чехії працювала і наша героїня, тож добре знає, як важко на чужині, і яка мука, коли кохані мають змогу спілкуватися тільки онлайн, коли батько не може брати участь у вихованні своєї донечки, не може потримати її на ручках, пригорнути до серця. Зараз Вадім Шетела створив свій сайт http://zarobitchanu.com і групу у фейсбуці «Zarobitchanu.com РОБОТА. ФУШКА. ЖИТЛО. ПРАГА. ЧЕХІЯ», який може стати в нагоді тим заробітчанам, котрі опинилися в чужій країні без житла і роботи, або шукають додатковий заробіток.

Сама Ганна мріє про той час, коли сім’я буде жити разом у рідному Фанчикові. А поки що, улюблене хобі допомагає їй пережити розлуку, надихає і заспокоює. А коли чує схвальні відгуки від вдячних клієнтів, бачить щасливі оченята діток, голівки котрих уквітчані її віночками, – це і є найбільша винагорода майстрині за її недоспані ночі…