icon clock18.07.2019
icon eye36
Політика Фото

Самоуправство керівника місцевої громади

13 липня 2019 року у с. Підвиноградів було проведено зустріч кандидата в народні депутати Верховної Ради України Євгенія Ярини із жителями цього села, в основному молодь, яких хвилює питання самоуправства та бездіяльність їхнього сільського голови – Ю. Ю. Зихора. Люди обурюються з того, що в селі з березня місяця 2019 року не проводяться сесії сільської ради і не вирішуються питання, викладені в заявах та пропозиціях жителів. Протягом своєї каденції сільський голова відмовляється вирішувати питання виділення земельних ділянок під будівництво , ігнорує рішення сільської ради №753 від 17.07.2015 року про надання дозволу на розроблення детального плану в контурі №267 на площу 10,6429 га. Виділених ділянок в с. Підвиноградів є 165 .
Таке грубе порушення існуючого закону свідчить про те, що керівник зовсім не переживає за вирішення проблем своїх односельчан. Для чого тоді йому ця посада?
З позиції районної ради не ведеться контроль за такою бездіяльністю, сільський голова ігнорує заяви та звернення громадян, часто на сільській раді відмовляють в реєстрації заяв, орган самоуправління не дає відповіді на ці заяви за визначений законом термін, і зовсім не реагує на них.
Таке самоуправство веде наше суспільство до анархії і безпорядку.
Футбольний турнір на іменний кубок знаного футболіста В. В. Сагайдака , проведений в с. Підвиноградів 13.07.2019 року, і на цей раз засвідчив про те, що сільський голова Ю. Ю. Зихор байдужий і до молоді, до їх інтересів, захоплень та до їхнього спорту.
Згідно умов турніру переможець отримує перехідний кубок, який на час проведення турніру зберігався в кабінеті голови села. Організаторами традиційного турніру були — Євгеній Ярина та співзасновник Олександр Білак було своєчасно повідомлено сільського голову про проведення такого заходу 7 липня 2019 року на сільському стадіоні та запрошено його до участі для вручення перехідного кубка переможцю. Але, мотивуючи необхідністю благоустрою – покосити газон, взагалі відмовився від цього заходу, організатори самі все впорядкували. Незрозумілим, з боку п. Зихора, була відсутність спілкування та вручення переможцю турніру, команді смт. Королево, перехідного кубка, який свідомо п. Зихор не передав організаторам.
Як пояснити таке ставлення представника громади до своєї громади ?
Сьогодні, обираючи новий склад Верховної Ради, ми голосуємо не лише за нових кандидатів, а й очищаємо владу і суспільство від всього негативного, що заважає нам рухатися вперед і розвиватися як цивілізована демократична країна.
Свідомо обирайте майбутніх депутатів!

Матеріал друкується на правах політичної реклами