icon clock22.07.2016
icon eye25
Новини Фото

Польська гміна Сточек Луковський висловила наміри про співпрацю з Виноградівщиною

Листа про співпрацю від очільника гміни, розташованої за 80 км від Варшави, представники польської делегації передали керівникам Виноградівської районної ради.
Голова райради Віталій Любка та його заступник Адальберт Сверенко провели зустріч з іноземними гостями 19 липня. Так, у складі делегації на Виноградівщину приїхали з гміни Сточек Луковський Люблінського воєводства педагоги гімназії, керівники бібліотеки, Міжнародного економічно-інтеграційного та культурно-туристичного фонду, а також волонтери Корпусу Миру США.
На Виноградівщину делегація прибула у рамках співпраці з НВК «Виноградівська ЗОШ I-II ст. − ДНЗ №6». Директор комплексу Марія Сігетій розповіла, що наразі з польськими колегами вони готують різні проекти щодо подальшого співробітництва, а волонтери Корпусу Миру провели для учителів презентацію методики навчання в американських школах.
Керівник ради Віталій Любка розповів про Виноградівський район, його соціально-економічні показники, співпрацю з угорськими та румунськими містами-побратимами. Відповів на запитання щодо роботи органів місцевого самоврядування, реформ, які наразі проводяться в Україні тощо. А гості з Польщі представили свій регіон. У підсумку зустрічі сторони висловили наміри про співпрацю, зокрема, у культурному, туристичному та освітньому напрямках.
Виноградівська районна рада