icon clock07.04.2017
icon eye48
Політика Фото

Освітня комісія ініціювала підняття заробітної плати для педагогів району

Питання підвищення тарифних розрядів освітянам розглянула комісія з питань освіти та гуманітарної політики районної ради 3 квітня.
Справа в тому, що Постанова Кабінету Міністрів внесла зміни в оплату праці працівників освіти. Відтак з 1 січня цього року зросли посадові оклади педагогів шкіл, які фінансуються з освітньої державної субвенції. Натомість збільшення заробітної плати на два тарифні розряди для працівників навчально-виховних комплексів, позашкільних установ, методкабінетів управління освіти, міжшкільних навчально-виробничих комбінатів мало б відбутися з вересня.
Зі зверненням врегулювати це питання вже зараз до Виноградівської районної ради звернулася районна профспілка працівників освіти. Голова районної ради Віталій Любка зазначив, що пропозиція профспілки цілком логічна і підняття тарифних розрядів для всіх освітян допоможе зняти напругу в колективах.
Крім того, як було зазначено на комісії, надалі з порядку денного будуть зніматися питання, якщо відсутні доповідачі. Адже на комісії не було очільника управління освіти Віктора Жупанина, який мав інформувати з інших питань.
Виноградівська районна рада