ОБИРАЙ СВОЄ МАЙБУТНЄ

Вкрай важливо для учнів випускних класів обрати правильну професію, яка є затребуваною на ринку праці. Не рідко хлопці та дівчата, котрі стоять на шляху дорослого життя, опиняються на роздоріжжі. Добре, коли в такі моменти хтось порадить, підкаже, допоможе… А ще краще – отримати інформацію з перших вуст. Саме тому Виноградівська районна філія Закарпатського обласного центру зайнятості і проводить тематичні заходи за участі потенційних роботодавців, представників різних професій. Минулого тижня вони організували День кар’єри у Королівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 під промовистим лозунгом «Обирай своє майбутнє». Як зазначила директор районної Філії Наталія Фалес, це другий масштабний захід, який вони провели у сільській місцевості та на території школи. Раніше практикували їх тільки у райцентрі.
На важливості правильного вибору професії наголошували і гості Дня кар’єри – заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач, керівник апарату Виноградівської райдержадміністрації Ігор Вантюх та керуюча справами Виноградівської районної ради ЄХлизавета Арвай.
Метою проведення Дня кар’єри стало інформування учнівської молоді щодо перспектив професійної самореалізації та кар’єрного зростання та надання інформації про зміни у законодавстві про зайнятість. Організатори переслідували цілі підвищення рівня орієнтації учнів у світі професій, їх інформування про професійно важливі якості, властиві людям різних професій, прагнули допомогти у визначенні своїх інтересів і здібностей. Акцентували увагу на актуальних професіях, які затребувані на ринку праці та навчальних закладах, які здійснюють професійну підготовку, намагалися привернути увагу молоді до перспективних напрямків економічного розвитку району, допомогти учням самовизначитися з майбутньою професією. Окрім того, надали інформацію незайнятим громадянам, які шукають роботу, про стан ринку праці, світ професій, можливості проходження професійного навчання, підготовки та перепідготовки чи підвищення кваліфікації.
На шкільному подвір’ї яблуку ніде було впасти. Тут зібралися учні 8-11-х класів Королівських одинадцятирічок №1 та №2, Хижанської ЗОШ І-ІІ ст., Чернянської ЗОШ І-ІІ ст., Горбківської ЗОШ І-ІІ ст., Сасівської ЗОШ І-ІІІ ст., Теківської ЗОШ І-ІІІ ст., учні ВПУ №34 м. Виноградів, студенти ВДК МДУ та безробітні особи.
Свої підприємства та наявні актуальні вакансії презентували представники ПРАТ «Гроно-Текс», ТОВ «Ортекс-ЛТД», ТОВ «Сандерс-Виноградів», Філії «Королівський спеціалізований кар’єр» дочірнього підприємства «Закарпатський облавтодор», Моторвагонного депо Королева РФ «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця», Окремого регіонального центру укомплектування в Закарпатській області Державної прикордонної служби України, ТЗОВ «ОККО-РІТЕЙЛ», Пожежної команди селища Королево, Виноградівського підрозділу Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, селищної лікарні селища Королево та Закарпатської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта». Потенційні роботодавці проводили цікаві майстер-класи, наглядно акцентуючи учасникам заходу важливість роботи кожної установи та організації. І весь час наголошували на важливості навчання та працевлаштування саме в Україні.
Про можливість отримання ґрунтовної профтехнічної та вищої освіти розповіли представники Виноградівського державного коледжу МДУ, Вищого професійного училища №34 м. Виноградів. Слід зазначити, що учні саме цих навчальних закладів були і незмінними ведучими всього дійства. Окрім того, саме їх аматори сцени «зарядили» всіх присутніх гарним настроєм чудовими музичними виступами та екстравагантним показом мод.
На завершення Дня кар’єри організатори висловили подяку керівництву Королівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 за допомогу в організації та проведенні даного заходу і сподівання на подальшу співпрацю. А також подякували всім гостям та присутнім. Самі ж школярі, непрацюючі громадяни та роботодавці наголошували на великій користі та значущості подібних заходів. Адже, безумовно, з власного досвіду можемо стверджувати, що фахівці Виноградівської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості завжди проводять Ярмарки професій та Дні кар’єри професійно.
Вл. інф.