icon clock08.12.2016
icon eye36
Новини Фото

Новорічний подарунок – захиснику України

Цими днями в актовому залі управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА зібралися педагоги, учні та волонтери, аби підвести підсумки традиційної акції «Новорічний подарунок – захиснику України».
– Акція тривала з 14 по 30 листопада, але ми не поспішали підводити підсумки, бо хотіли приурочити її і вчорашньому святу волонтера, і сьогоднішньому Дню Збройних сил України, – розпочинаючи зібрання, зазначила методист районного методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту РДА Віра Столець.  Надіюся, що ми й надалі будемо співпрацювати з волонтерами і підтримувати військових, особливо нашу 128-му бригаду. Згідно підсумків акції, зібрано 192 коробки та три сумки, в них 1512 новорічних подарунків для наших захисників України та 3 686 гривень на придбання медикаментів та інших необхідних речей. Приміром, із тих коштів, які були відправлені минулої акції, волонтери закупили ще дві бензопили та відправили в зону АТО. Як бачите, наша праця не проходить марно.
Звертаючись і до молодого, і до старшого покоління волонтерського руху,  в. о. начальника управління освіти, молоді та спорту РДА Віктор Жупанин висловив щиру вдячність за справжній, не показовий, а реальний та дієвий патріотизм усім, хто частинку тепла своєї душі передає тим, хто нині в окопах, на передовій в зоні АТО.
– Ми, волонтери, щиро дякуємо вам за те, що ви не забуваєте про наших воїнів, даєте нам можливість відправляти подарунки для військових. Низький уклін вам за це і щира подяка, – сказав координатор «Руху закарпатських військових – Виноградів» Михайло Роман.
Командир взводу 128-ої  ОГПБр Олександр Ласьков та молодший сержант батальйону «Тиса» Іван Гоздик, які минулого тижня повернулися із зони АТО, розповіли про те, наскільки цінними та значимими для бійців там є малюнки та обереги, зроблені дитячими руками. Від імені всіх військових вони висловили сердечну подяку всім освітянам, учням та волонтерам за  вагому, дійсно неоціниму підтримку. Адже кожен лист, оберег і дитячий подаруночок там, на Сході, гріють душу та піднімають бойовий дух.
«Усі 50 шкіл району, як і завжди, взяли участь в акції «Новорічний подарунок – захиснику України», – підсумувала Віра Столець і щиро подякувала всім, хто долучився до її організації та проведення.
Ганна КОБАЛЬ