На Виноградівщині триває спецоперація «Мігрант»

Виноградівський районний відділ Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області інформує

З 15 березня до 31 травня 2019 року в Україні (в т.ч. і на території Виноградівського району) проводяться профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства України в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». На території Виноградівського району вказані заходи здійснюються силами Виноградівського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області, Виноградівського відділення поліції та підрозділів Державної прикордонної служби України за участі Виноградівського міжрайонного відділу управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

За результатами проведених відповідних спільних дій та перевірочних заходів, станом на середину травня –   виявлено 3 нелегальних мігрантів, 3-м іноземцям скорочено строк тимчасового перебування в Україні, щодо ще 3-х іноземців – прийнято рішення про їх примусове повернення з України. За порушення правил перебування в Україні, до адміністративної відповідальності згідно частини 1 статті 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення(КУпАП), притягнуто 5 іноземців. Також, за невжиття заходів з вчасного вибуття іноземців за межі України (ст.2052 КУпАП) притягнуто 3 громадян України, а за прийняття іноземця на роботу з порушенням законодавства  до адміністративної відповідальності (ст.204 КУпАП) притягнуто посадову особу одного з підприємств, що розташовані на території району. Загалом в дохід держави стягнуто адміністративних штрафів на суму 12 580 грн.