Мати, дружина, учитель – її кредо і просто життя

Ця енергійна миловидна жінка викликає симпатію з першого погляду. Ще молодою білявкою Катерина Щур прийшла працювати за направленням, щойно закінчивши університет за фахом «викладач англійської мови», в школу села Горбки. Відтоді вона вже піввіку успішно трудиться на освітянській ниві, віддаючи себе улюбленій справі. Маючи великий педагогічний досвід, завдяки своїм професійним та людським якостям, Катерина Євгенівна заслужила повагу серед своїх колег, батьків і учнів, котрі з вдячністю згадують свою улюблену вчительку, яка стала для них прикладом у житті. Не дивно, що чимало з її колишніх учнів теж обрали професію педагога. Адже вона завжди, немов друга мама, оточувала теплом і добром, навчала поваги до всього, що їх оточує.
У Горбках Катерина Щур пропрацювала вісім років. За її словами, це були найцікавіші роки для молодої учительки. На роботу вона їздила велосипедом, хоч було трохи лячно, коли згори він мчав на досить великій швидкості.
Та не лиш за це з вдячністю пригадує Катерина Євгенівна свою молодість. Адже в ці роки вона зустріла й свою другу половинку – коханого чоловіка Володимира Щура, котрий також усе своє життя віддав школі, був директором Королівської ЗОШ №2. До слова, Володимир Іванович наразі працює над своєю новою книгою, яка, переконаний, стане не менш цікавою, ніж попередні.
Коли Катерина Щур перевелася працювати в Королівську школу, вона вже була справжнім фахівцем. «Робота в школі була дуже цікавою і насиченою. Ми всі засиджувалися допізна. Постійно організовували гуртки, проводили різноманітні заходи, змагання тощо», – розповідає педагог.
Професійна майстерність Катерини Щур відзначена відзнакою – відмінник освіти України, грамотами і подяками обласної, районної та селищної рад. Завдяки відданій наполегливій роботі педагога, її учні виборюють призові місця на районних та обласних предметних олімпіадах. Саме хороші показники учнів є для неї найвищою оцінкою.
Катерина Щур – щодня, щохвилини у творчому пошуку. Вона є взірцем учителя ХХІ століття не лише для своїх учнів, а й для вчителів. Це мудрий порадник і наставник тих, хто обрав нелегку вчительську долю – віддавати своє серце дітям, плекати майбутнє нашої держави. Досвід роботи Катерини Євгенівни вивчено та узагальнено на рівні району. Вона виробила систему звичок, серед яких вміння планувати й організовувати роботу, завжди й у всьому дотримуватись порядку. Цьому старається навчати і своїх учнів.
Катерина Щур не лише учитель від Бога, вона чудова дружина і прекрасна мама, яка зі своїм чоловіком виховала двох синів, котрі успішно працюють на державних посадах. Мають чудових п’ятеро внуків, які теж тягнуться до знань. Не легко поєднувати справи шкільні і домашні. Однак наснаги, терпіння, оптимізму вистачає. Мати, дружина, учитель – це її кредо і просто життя. У ній поєднуються мудрість, далекоглядність, самовідданість, терплячість, логічність і суворість.
Іван КОЗАК,
наш громадський кореспондент