icon clock18.07.2019
icon eye20
Політика Фото

Євгеній Ярина – кандидат у депутати Верховної ради України

Народився 15.06.1958 року.
Проживає в м. Виноградів.
Директор ТОВ «Експерт».
Голова громадської організації «Антикорупційне бюро по Закарпатській області».
Голова екологічної громадської організації «Зелена планета».
Член всеукраїнської громадської організації Екологічної безпеки України.
Голова благодійного фонду «ФЕЯ».
Нагороджений орденом «За заслуги перед Вітчизною», золотою Медаллю «За трудові заслуги» , орденом «Гордість України».
Одружений, має четверо дітей.

Наближаються позачергові вибори.
У цьому році були вибори президента України і вони показали нам, що зміни на краще можна зробити без війни та майданів.
Все, що потрібно для цього – відповідально віднестися до того, кого ми обираємо. Тому що наше майбутнє та майбутнє наших дітей залежить виключно від того, який вибір зробимо ми зараз.
Я закликаю голосувати за тих, хто вже довів своїми вчинками, вмінням та відповідальним ставленням до справ прагнення робити добро людям та покращити їх життя.
Аналізуючи роботу парламенту на практиці багатьох років, неважко побачити: якщо від певного округу немає місцевого депутата у Верховній Раді – приділяється менше уваги, виділяється менше коштів і практично не вирішуються проблеми, які стосуються життя округу.
Це не тільки фінансові питання, це і високі ціни на газ, електроенергію, кошти на відновлення доріг, а також мізерність та постійна затримка виплати пенсій, відсутність державного забезпечення медицини навіть першими засобами лікування, не говорячи про медичне обладнання, відсутність фінансування малозабезпечених верств населення на місцевому рівні, незначне фінансування і постійні затримки у виділенні коштів для ремонтів садочків, шкіл, дитячих будинків, інших соціальних закладів.
Місцеві бюджети поповнюють фінансування на верхах, а місцеві громади неспроможні вирішити всі вищенаведені проблеми із-за відсутності необхідних коштів.
На жаль, одна людина, як би вона цього не прагнула, власною ініціативою та власними коштами не зможе зробити потрібне, корисне та добре для всіх людей стільки, наскільки більші можливості такої допомоги на державному рівні.
Будучи багато років головним інженером «Сільгоспхімії», радгосп-заводу «Виноградівський», керівником землевпорядного підприємства, головою громадської організації «Антикорупційне бюро по Закарпатській області», голова екологічної громадської організації «Зелена планета» та членом всеукраїнської громадської організації Екологічної безпеки України, я постійно стикався з різними людськими проблемами, які старався вирішувати, змушений був проявляти свою ініціативу у відношенні до представників влади різних інстанцій, різних рівнів, поїздки для вирішування питань за рахунок свого робочого і вільного часу і за власні кошти.
Як керівник землевпорядного підприємства, це – ініціативна та практична допомога у відведенні та виконання проектів відводу кварталів в населених пунктах Королево, Вилок, Сасово, Підвиноградів.
Вдалося вирішити питання по відведенню земельних ділянок під будівництво житлових будинків: у смт. Вилок – 131 ділянок, смт. Королево, (Дубовинка) – 42 ділянки, с. Сасово – 65 га, с. Підвиноградів – 248 ділянок на площі 10,65 га, в т. ч. ділянки для учасників АТО, та інших населених пунктах.
Цими земельними питаннями роками не займався жоден депутат різного рівня, із-за чого громадяни не мали можливості отримувати у приватну власність земельні ділянки та будувати житло
Як голова громадської організації «Антикорупційне бюро по Закарпатській області»:
– було проведено багато заходів по виявленню корупційних схем та дій. Це і незаконна вирубка лісів, розкрадання труб запасної газової магістралі та солярки з цих труб, звернення в різні інстанції з вимогами реагування на ці проблеми;
– звернення та запити до поліції, прокуратури, обласної державної адміністрації, районної державної адміністрації з питаннями захисту громад людей, ініціювання благоустрою доріг, зокрема дороги в с. Нове Село (Виноградів – Вилок), Королево – кар’єр, Виноградів – Сасово – Неветленфолу, с. Дийда Берегівського району, с. Брід, Іршавського району та ін.
Результатом наших дій та зусиль стало виділення коштів Закарпатською обласною адміністрацією для благоустрою доріг нашого регіону (Виноградово – Сасово – Неветленфолу).
Як голова благодійного фонду «ФЕЯ», це – постійна підтримка та допомога товариства інвалідів «Солідарність», будинку для перестарілих в м. Виноградів, дитячого будинку №2, школи-інтернату с. Перехрестя, в с. Імстичево, в м. Виноградів та іншим.
Як президент організації «Шахово-шашкового клубу «Севлюш», домігся створення цього клубу, оренди приміщення, закупив меблі та інвентар. Постійна матеріальна підтримка діяльності клубу протягом багатьох років дала позитивний результат:
Систематично проводяться зустрічі та турніри в межах області, поїздки на змагання, нагородження переможців.
Організація зустрічей та змагань по футболу – ще один напрям нашої діяльності. Сам футболіст, кандидат в майстри спорту. Брав участь в багатьох турнірах і зараз також продовжую цю традицію.
У рамках діяльності благодійного фонду «ФЕЯ» – допомога бібліотекам, школам в забезпеченні, проведенні виставок народної творчості, особиста участь та організація в різних заходах для підняття іміджу та збереження самобутності та культури Закарпатського краю.
Як керівник екологічної громадської організації «Зелена планета» та член Всеукраїнської громадської організації Екологічної безпеки України це
– різні заходи та особиста участь, спрямовані на захист та збереження екології та чистоти нашої унікальної природи,
– збереження та відновлення лісового фонду,
– будівництво екологічно чистих переробних пунктів сміття на зразок сміттєвого заводу в Фінляндії,
– ініціювання відновлення закинутого виробництва – асфальтний завод в селах Брід та Чорний Потік замість будівництва нового заводу на новому місці – в с. Дийда, з використанням привозного «ротердамського» каменя з Житомира.
Навіть не будучи депутатом, я постійно, як міг, зі своєї ініціативи та власними коштами, допомагав людям. А будучи депутатом Верховної Ради, маючи більший вплив як депутат, більше можливостей такої допомоги, допомоги на законодавчому рівні, зможу зробити для своїх виборців, для свого краю, набагато більше, ніж просто одна особистість.

Матеріал друкується на правах політичної реклами