icon clock27.06.2018
icon eye47
Фото Цікаве

Чудовий результат згуртованої роботи

Минулої неділі у Новому Селі запанувала святкова та піднесена атмосфера. Наподвір’ї греко-католицької парафії зібралася весела дітвора зі своїми батьками, щоб змістовно відпочити після трудових буднів. Всі вони з радістю взяли участь в урочистостях, які були проведені з нагоди відзначення Дня матері й дитини. Свято у новосільчан вважається вже традиційним, так як проводився дев’ятий рік поспіль. Його організаторами були священик греко-католицької громади Міклош Горонгозо та його сім’я, активні жителі громади, члени рукодільного гуртка бібліотеки-філії с. Нове Село з керівником Меліндою Молнар. Запросили і гостей – консула Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Антонія Ковачикне Шайер, сільського голову Василя Пінтє, голову місцевого товариства угорської культури Ференца Болдога. У своїх промовах всі вони щиро привітали присутніх, а також акцентували увагу на важливості проведення цього свята. Опісля, священик Міклош Горонгозо приєднався до вітальних слів, а також подякував своїм односельчанам та молодому поколінню за допомогу в організації такого неперевершеного дійства.
Відкрили свято молитвою «Отче наш», затим розпочалася концертна програма танцювальних гуртків будинку культури «Водоспад», «Лілії» та «Орхідеї», учасники яких виконали різні за стилем танці. Керівник цих гуртків Лівія Баторі радувала дзвінкоспівом.
Після завершення урочистої частини весела дітвора розбіглася по території, де були розміщені столики, господарі яких пропонували читати казки та вірші, виготовляти власні вироби з бісеру, розмальовувати картинки, фарбувати гіпсові формочки, надувати кульки, малювати на асфальті. Всі поспішали виконувати завдання цікавих програм та розваг, котрі були оцінені квитками. За набрані квитки діти мали можливість взяти участь у майстер-класах з плетіння косичок та фарбування волосся, фейс-арту. А ще можна було покататися на каруселі та пострибати на батуті, – ці види розваг були найпопулярнішими. Новим сюрпризом для маленьких учасників свята було катання на поні. Потурбувалися організатори й про цукрову вату та «кюртош калач», чим забезпечив присутніх повар з Ботара Міклош Орос. Крім того, діти нагороджувалися хот-догами, ласували фрізерним морозивом.
Насамкінець найменші учасники свята разом з Меліндою Молнар продемонстрували танцювальний конкурс, від якого радісний гомін та веселі посмішки довго лунали на подвір’ї парафії. Непомітно пролетів час у чудових іграх і танцях. Поверталися додому задоволеними, а дитячі личка не покидала радісна, весела усмішка від чудового святкового дійства.
На завершення свята о. Міклош Горонгозо висловив щиру подяку за надану підтримку Генеральному консульству Угорщини в м. Ужгород, Вилоцькій пекарні «Лемак», а також приватним підприємцям, власникам магазинів Нового Села та всім, хто долучився до цієї благородної справи і доклав часточку душі, аби зробити дітям незвичайний святковий день. За це їм найкращі побажання та щира вдячність від новосільчан.
Ріта Мезей