icon clock08.02.2019
icon eye17
Суспільство

Виноградівському ВУЖКГ – 30 років

Урочистості з цієї нагоди відбулися в актовій залі підприємства у четвер, 7 лютого. Саме в цей день у 1989 році наказом Закарпатського облкомунуправління, шляхом об’єднання Виноградівського районного ККП та Виноградівського будинкоуправління, було створено Виноградівське виробниче управління житлово-комунального господарства (ВУЖКГ).
На свято до комунальників завітали їхні колишні колеги-ветерани, а також поважні гості –перший заступник міського голови Василь Ціцей, депутат Закарпатської обласної ради Владіслав Поляк, генеральний директор ТОВ «Водоканал Карпатвіз» (Берегово) Йосип Галайда, керівники Міжгірського ВУЖКГ Ярослав Купецький та Іршавського водоканалу Сергій Скоблей.
Як і годиться, першим рідний колектив привітав начальник Виноградівського ВУЖКГ Михайло Білинець, котрий зазначив, що за 30 років свого існування підприємство переживало і успіхи, і труднощі. Нагадав присутнім, що на час об’єднання на підприємстві працювало 350 чоловік персоналу, а його першим начальником був Євген Васильович Юпін. У 1989 році населенню, підприємствам та організаціям було надано послуг на суму 732 тис. крб.. Згадав імена ветеранів, які стояли у його витоків, зокрема, П. Богаш, А. Амірова, Т. Володіна, М. Акашева, Ю. Мудріян, Й. Попович, Є. Марушка та багато інших. Пригадав непрості 90-і та нещодавні роки, коли з метою збереження колективу, довелося перейти на скорочений робочий день (з 2016 року знову стабільно працюють на 8-годинному).
– Наразі ВУЖКГ – це комплексне підприємство, до якого входять дільниці водопровідного та каналізаційного господарства, дільниця очисних споруд, відділ благоустрою і санітарної очистки, автогосподарство, ритуальна служба, житлово-експлуатаційна дільниця, а, крім цього, отримали додаткове навантаження – прибирання снігу по місту. Нині підприємство впевнено і успішно розвивається, злагоджено працюють всі дільниці та структурні підрозділи. За останні 13 років не мають заборгованості за енергоносії, по обов’язковим платежам до бюджету, а також заробітній платі. Протягом останніх 14 років ВУЖКГ впевнено лідирує серед споріднених підприємств області. На сьогоднішній день у колективі трудиться 156 працівників, з яких 35 – представниць прекрасної половини людства, 31 чоловік – молодь до 35 років, 18 робітників мають вищу освіту. Представники підприємства успішно виступають на галузевих спартакіадах, де займають призові місця. З нагоди свята висловлюю подяку нашим ветеранам та всім працівникам за професійну роботу, відданість рідному колективу, бажаю міцного здоров’я, подальших успіхів у роботі та гідну оплату праці, – сказав Михайло Петрович.
За самовіддану працю та з нагоди 30-річчя утворення підприємства подяками та грошовими преміями відзначив ряд нинішніх та колишніх працівників.
Привітав колектив ВУЖКГ з визначною датою від імені мера Степана Бочкая і висловив слова великої подяки від мешканців нашого міста перший заступник міського голови Василь Ціцей, який наголосив, що сьогодні важко уявити собі наше життя без праці комунальників, котрі щоденно трудяться, не покладаючи рук, аби наше життя було комфортним та зручним. Побажав успіхів у вирішенні майбутніх важливих питань, які чекають на галузь попереду і висловив сподівання, що спільними зусиллями їх вдасться вирішити. З нагоди пам’ятної дати вручив подяки міської ради Алею Псарьову, Аллі Аміровій, Тетяні Володіній та нішим.
Теплі слова привітань на адресу працівників Виноградівського ВУЖКГ висловив депутат облради Владіслав Поляк, який наголосив, що за 30 років спливло багато часу, змінилося життя і в нашому Виноградові, яке невпинно росте, потребує догляду та створення зручних умов для життєдіяльності. Завдяки щоденній невтомній праці комунальників наше місто стало набагато кращим, а його мешканці отримують всі необхідні послуги. Побажав всім нинішнім і колишнім працівникам підприємства міцного здоров’я, успіхів у нелегкій роботі, щастя і родинного благополуччя.
Слова поздоровлень колегам висловили бухгалтер підприємства Алла Амірова, ветерани Алей Псарьов та Йосип Попович, голова профспілки Федір Товт та багато інших.
Завершився захід роз-різанням святкового торта та невеличким фуршетом, спосором якого виступив депутат обласної ради Владіслав Поляк.
Любов ТОКАЧ