Софія Зейкан стала лідеркою нової Збірної України на фестивалі в Італії

З 6 по 9 жовтня новостворена Національна Підліткова Збірна України з кайт-флаїнґу дебютувала на серії миротворчих міжнародних фестивалів повітряних зміїв «Одне небо – один світ» в Італії.


До складу нової Збірної увійшла і 16-ти річна Виноградівка Софія Зейкан. На одному з найстаріших італійських фестивалів OSOW у місті Фоліньйо дівчина стала однією з лідерок Збірної та забезпечила успішний груповий виступ в категорії шоу-кайтів, завдяки чому Збірна отримала командний кубок.


Національну Підліткову Збірну сформовано Українською Асоціацією Повітряних Зміїв виключно з дітей, які проживають в Україні та є членами сімей героїв – військовослужбовців. Успішні перші виступи Збірної за кордоном, які стали можливими завдяки фінансовій підтримці міжнародної кайт-спільноти, продовжаться активними тренуваннями в Україні в рамках підготовки до участі в Чемпіонаті Світу з повітряних зміїв, який заплановано на квітень 2024 року в Китаї.
Нагадаємо, що Софія Зейкан вперше презентувала Закарпаття в серпні цього року на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії, спеціально організованому для дітей захисників та захисниць нашої держави. За результатами фестивалів Софія почала займатися повітряними зміями як спортом професійно.