icon clock18.12.2015
icon eye35
Суспільство

НОВОРІЧНИЙ ПОДАРУНОК – ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИ

У актовому залі управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА лежить акуратно складена ціла купа пакунків, на столах – оригінальні витвори дитячих рук та малюнки на патріотичну тематику, вітальні листівки з Днем Святого Миколая, Новим роком та Різдвом Христовим, обереги. Це школярі району підготували для солдатів антитерористичної операції на Сході країни Новорічні подарунки. Їх довірили передати волонтерам Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів. Вперше на офіційній частині цієї святкової акції були присутні й педагоги-організатори районних ЗОШ, адже, як зазначила у своєму виступі керівник інформаційного сектору заступників директорів з виховної роботи району Віра Столець, саме вони є стержнем волонтерства у школах. Перш за все віра Степанівна подякувала волонтерам Руху за їх вагомий внесок у підтримку і констатувала, що цього разу школярі зібрали 1742 подарунки.    
– Волонтерство у моєму розумінні це – поклик душі і веління серця. Тож я вдячний всім, хто долучився до збору подарунків нашим захисникам. Щоразу, коли ми проводимо певну акцію для підтримки солдатів, активність наших людей мене приємно вражає, – констатував у вітальному слові начальник управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА Василь Белень.
– Протягом півтора року найактивнішими помічниками волонтерів є школи нашого міста та району. Навіть мої колеги в області визнали, що в жодному районі краю нема такої вагомої підтримки волонтерського руху, як на Виноградівщині. За це всім вчителям та учням і їх батькам велике спасибі. Подарунки, які ви підготували, поділимо на три частини, одні відправимо нашим солдатам на Схід, інші роздамо тим, що вже вийшли з оточення ворога і котрі наразі проходять строкову службу у Виноградівському гарнізоні. А от на зібрані кошти закупимо необхідні для солдатів медикаменти. Ми раді, що маємо таких помічників і завдяки вам ми можемо допомагати нашим захисникам, – сказав координатор Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів Михайло Роман і вручив подяку начальнику райвідділу освіти Василю Беленю, а також символічні подарунки найактивнішим волонтерам загальноосвітніх шкіл – Широківської, Великоком’ятівських дев’ятирічки та одинадцятирічки, Великокопанської, Вилоцької №1 та Фанчиківської.
– Повернувшись нещодавно із Дебальцівського оточення, із власного досвіду можу констатувати, що без підтримки волонтерів, громадськості району та школярів, на жаль, нашій армії наразі не обійтися. Проте, відрадним є той факт, що ця неоголошена війна загартувала нашу армію і згуртувала громадськість. Щоразу, отримуючи від дітей подарунки там, на передовій, кожен із нас на мить стає дитиною, радіє кожній речі, кожному листу чи малюнку. Вони підтримували наш моральний дух, додавали сили та наснаги, адже у кожному подарункові чи листі – часточка вашої душі. У деяких листах хлопчики та дівчатка вказували свої номери телефонів і коли ми їм дзвонили дякувати і казати, що їх листи та подарунки дійшли до адресатів, у відповідь ми чули щиру дитячу радість. Тому велике спасибі всім, хто нам допомагає. Сподіваємося й на подальшу співпрацю та підтримку – поділився враженнями головний сержант роти Виноградівського гарнізону Віталій Галас.
Волонтери завантажили пакунки в автівку і відправили мужнім адресатам із щирими сподіваннями на те, що у найближчому майбутньому вітатимуть солдатів зі святами у мирній суверенній Україні.
Наталія КОБАЛЬ