Молодь з 9 громад взяла участь у серії заходів «Ніч в музеї»

У Виноградові відбувся захід під назвою «Ніч в музеї», що реалізовувався в межах проєкту «Впливові». Його метою була популяризація історії та культури міста, розвитку туристичного потенціалу громади, об’єднання молоді у громаді.

Спочатку організатори провели квест і екскурсію містом, що дало можливість познайомитися місцевій молоді та гостям міста, а також поспілкуватися із представниками ОМС, дізнатися більше про локальну культуру й обмінятися досвідом щодо реалізації проєктів.

Учасники та учасниці пройшлися історичним маршрутом міста і дізналися цікаві факти про Виноградів від історика Максима Молнара. Після екскурсії всі учасники взяли участь у квесті, для якого вони поділилися на команди, що мали свій маршрут.

На кожній локації учасників та учасниць очікували випробування, задля яких вони мали обʼєднатися і бути цільною командою, навчитися довіряти одне одному, підтримувати й не боятися труднощів. Кожна з локацій квесту має свою історичну особливість, тому молодь могла ще більше дізнатися про історію міста.

У другій половині дня розпочалася основна подія – «Ніч у музеї». Усі охочі попрямували до музею, де їм провела екскурсію учасниця проєкту «Впливові» та місцева екскурсоводка Роксолана Гасиджак.

Після цього почалися інші активності, зокрема молодь відвідала нетворкінг-сесію, де можна було більше дізнатися одне про одного та знайти точки перетину для подальшої співпраці.

Окрім того, учасники мали змогу послухати лекції про тайм-менеджмент від Юлії Гаврилюк та Юлії Целіщевої про те, як створювати креативні презентації, від представника команди «Впливових» Ярослава Жидика та про те, як опанувати мистецтво дебатів і публічних дискусій, від менторки «Впливових» Дарії Кравченко. Також Анна Куницька та Назарій Барчук провели корисний тренінг із надання першої домедичної допомоги. Інші заходи допомогли розкрити творчий потенціал: учасники та учасниці малювали шопери, співали сучасних українських пісень. Вечір закінчився на символічній ноті під пісню «Україно».

10 грудня молодь з 9 громад, а також представники ОМС м. Виноградів провели круглий стіл, на якому обговорили проєкти, які реалізовує кожна з громад, їхні сильні та слабкі сторони, можливості співпраці в деяких проєктах.

Загалом до заходів долучилася молодь з 9 громад України, а саме: Гришковецької, Южненської, Боратинської, Горохівської, Дорошівської, Клесівської, Коростенської, Кремінської та Косівської громади.

Також активну участь взяли студенти Української академії лідерства, молодь ВПО з Ужгорода та молодь Виноградова.

Проєкт «Впливові» реалізовується ГО «Українська Академія лідерства» в партнерстві з EasyBusiness спільно з Центром Економічного Відновлення та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» HOVERLA / проєкт USAID в Україні. Зміст цього проєкту не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Анна НОГОЛЬ,
комунікаційна менеджерка проєкту «Впливові»