СКОРО ВИБОРИ Виноградівський РВ ГУДМС України в Закарпатській області ІНФОРМУЄ

21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. Як відомо, паспорт громадянина України є основним документом для реалізації права голосу на виборах та підставою для отримання виборчого бюлетеня особам, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списку виборців.
Для участі в голосуванні громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми.
Зокрема, громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з наступних причин:
через відсутність у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку;
через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.
Крім того, у Виноградівському РВ ГУДМС України в Закарпатській області напередодні та у день проведення виборів 20 та 21 липня чергуватимуть працівники для видачі вже виготовлених паспортів громадянина України у формі ID-картки.
21 липня (неділя) Виноградівський РВ ГУДМС буде працювати, у режимі з 9:00 к.ч. до 18:00 к.ч.
Отже, жителі Виноградівського району, які раніше звернулися за оформленням паспорта громадянина України, зможуть отримати готовий електронний паспорт і реалізувати своє виборче право.