Підписали меморандум про співпрацю

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» завітала з робочим візитом до Виноградівської територіальної громади для проведення фокус-групового дослідження в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Захід було проведено завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».


У ході зустрічі учасники обговорили ряд важливих питань, серед яких стан безбар’єрності Виноградівської територіальної громади, питання архітектурної та інформаційної доступності міської ради та вплив цих факторів на можливість залучатися до процесів прийняття мешканцями громади. Також заповнили розгорнуту анкету щодо наявного стану включення мешканців до процесів прийняття рішень органу місцевого самоврядування. За результатами анкетування, членами Всеукраїнської громадської організації Правозахисна спілка інвалідів ВГОІ буде підготовлено відповідні аналітичні матеріали.


Після конструктивного діалогу Закарпатська ГО «Я чую з кохлеар» та Правозахисна спілка інвалідів ВГОІ підписали меморандум про співпрацю. Передбачаэ вона необхідність спільних дій, спрямованих на удосконалення підвищення рівня соціальної та правової захищеності осіб з інвалідністю, в тому числі осіб які брали участь в бойових діях, їх сімей, волонтерів, отримувачів волонтерської допомоги та інших осіб, пошуку шляхів комплексного вирішення їх проблем, налагодження взаємодії державних органів влади з громадськими організаціями для ефективного, рівного, достойного життя осіб з інвалідністю, в тому числі осіб які брали участь в бойових діях, їх сімей. Підписанти меморандуму зазначають, що відтепер вони разом дбатимуть про задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних та інших інтересів, використання наявних можливостей у забезпеченні захисту їх політичних, економічних, соціальних прав, наданню оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги, у тому числі і для сприяння вирішенню житлових проблем особливо вразливих верств населення.