Між Великими Ком’ятами та Шаланками знову затопило дорогу. Як об’їхати?

Інформація щодо підтоплень на території Закарпатської області станом на 𝟏𝟓:𝟎𝟎 𝟑 грудня.


Рятувальники Закарпатської області та фахівці місцевих пожежних команд здійснили 6 виїздів на відкачку води з підвальних приміщень житлових будинків та дворогосподарств. Відкачано 88 куб.м води. Роботи завершені.


Залишаються підтопленими 776 га сільгоспугідь у Берегівському та Хустському районах. Вода сходить самопливом.


Щодо ситуації з автошляхами, то наразі ще залишаються переливи: через автошлях місцевого значення між селами Великі Ком’яти та Шаланки (об’їзд через с. Підвиноградів) та через автомобільну дорогу Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів у с. Сокирниця Хустського району (протяжність 30 м, висота 5-10 см). Рух можливий. Окрім того, повністю обмежено рух транспорту через міст по ділянці автодороги місцевого значення Рахів-Богдан-Луги у с. Розтоки. На місці чергують співробітники ГУНП та ДПСУ (об’їзд транспорту через інший міст у с. Розтоки). Проводиться обстеження мосту фахівцями.
У селі Богдан Рахівського району через перезволоженість ґрунту відбувся зсув на дорогу по вул. Довбуша. Фахівцям місцевої пожежної команди с. Видричка проїжджу частину розчищено, рух відновлено.


Також фахівці ДСНС залучались на розкрижування дерева, що впало через негоду. Подія сталась у с. Сімерки, Ужгородського району. Постражадалих немає.
За інформацією Закарпаттяобленерго на території області від електропостачання відключено 9 населених пунктів (із них 7 частково). До ліквідації залучено 7 бригад.