День гідності і свободи відзначили у Виноградові

У читальній залі Виноградівської центральної публічної бібліотеки відбувся урок мужності «Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій» та презентація книги Світлани Талан «Оголений нерв», які приурочили до Дня гідності та свободи.
У заході взяли участь військовослужбовці 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади у м. Виноградів, начальник відділу культури і туризму Виноградівської міської ради Василь Югас, письменник і журналіст Василь Горват, учні Виноградівської гімназії та громадськість міста.
Урок мужності був побудований у формі презентації книги української письменниці Світлани Талан, яка писала події про справжніх українців від початку Майдану до війни на Сході України.
Книгу «Оголений нерв» Світлани Талан читати спокійно не можна. Із перших сторінок поринаєш у світ Майдану, АТО, справжніх патріотів, які люблять свою Вітчизну і бажають жити тільки в Україні.

Протягом заходу демонструвалися відео-презентації, які допомогли згадати присутнім події народного руху за незалежність та свободу. Працівники книгозбірні декламували поетичні твори, а також представили тематичну експозицію «Шляхом Гідності та Свободи», присвячену подвигу учасників Революції Гідності, військовослужбовцям і волонтерам у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, цитувались рядки книги «Оголений нерв».
Не менш зворушливим був виступ майора Валерія Бобаля, який ділився своїми враженнями і переживаннями від подій на Майдані та в зоні АТО, акцентував увагу на важливості активної участі молоді у житті країни.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Під час уроку мужності у залі панувала атмосфера піднесеності, гордості за свою країну та її народ. Виховний захід допоміг зрозуміти молоді, що без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності – віддати життя за її свободу і незалежність, неможливо бути гідним громадянином своєї держави.
На завершення всі учасники мали можливість продовжити речення «Україна для мене це…»

Вл. інф.