Благодійність – заради миру, або як схід заходу допомагає

З самого початку збройних протистоянь на Сході країни, цілісність держави на Донбасі захищають наші бійці 128-ої окремої механізованої гірсько-піхотної бригади та мобілізовані Виноградівщини. Натомість, тимчасовий притулок тут, у нашому мальовничому краї, знайшли вимушені переселенці з Луганської та Донецької областей. Адаптуючись у «новій» домівці, вони вивчають наш побут, звичаї та традиції, цікавляться соціально-політичним устроєм, намагаючись не бути осторонь життя місцевої громади.

Про те, що маленькій донечці військовослужбовця 128-ої ОГПБр Емілії Матішинець з Пушкіна поставили діагноз «Двостороння нейросенсорна глухота» (повна втрата слуху) ми писали і в соціальних мережах, і в електронних та друкованих ЗМІ району. Надія лише на операцію. Самостійно зібрати необхідну суму грошей на кохлеарну імплантацію родина бойового офіцера не в змозі. Тож закликали небайдужих людей допомогти. Сума значна, збір коштів продовжуємо і надалі. Бо ж наразі завдяки добродушній громадськості району нам вдалося зібрати близько 20%. Батьки з хворою донечкою нещодавно повернулися з Києва, де Еміліку обстежили та підтвердили діагноз. Лікарі також констатували погіршення стану здоров’я маленької і скоротили термін проведення операції до 2-ох років (раніше казали, що її треба зробити, доки Емілії не виповниться 3 рочки). Зросла і вартість операції: буде не 804 тис. грн., як казали раніше, а 900 тис. грн., оскільки сам імплантат став дорожчим. Обіцяли допомогти з обласної програми «Турбота». Проте і так разом  матимемо лише половину від необхідної суми.   

Почувши про цю біду, до нас у волонтерський офіс завітала вимушена переселенка з Донбасу Вікторія Колосова, котра була учасницею відомого талант-шоу «Х-фактор 5». Дівчина запропонувала використати свій талант для допомоги донечці нашого захисника, давши у Виноградові благодійний концерт. Ми відразу підтримали її дружній жест. Відтак до благородної справи долучилися і влада – Виноградівська райдержадміністрація та районна рада, а також громадський благодійний фонд «Виноградів».

Отож, благодійний концерт «Почуй мене» відбудеться 11 березня о 15.00 к. ч. у міському будинку культури. Безкоштовно приїдуть у Виноградів та заспівають і затанцюють для порятунку здоров’я Емілії Матішинець 5 зіркових учасників: «Х-фактору 5» Вікторія Колосова, фіналістка «Голосу країни 5» Тетяна Решетняк, «Лавика» та учасник «Голосу країни» Іван Пилипець, а також танцювальний гурт «V.R.O.D.A». Вхід вільний (безкоштовно), тож ми радо чекаємо всіх людей, кому небайдуже здоров’я донечки нашого славного захисника.

Всім бажаючим переказати кошти на лікування Емілії нагадуємо реквізити ПриватБанку мами Матішинець Вікторії Олександрівни: № карткового рахунку – 5168 7572 7434 9598, № моб. телефону 098-85-17-932.
З детальним звітом щодо надходжень коштів можна ознайомитись у соцмережі групи «Руху підтримки Закарпатських військових – Виноградів» на сторінці: https://www.facebook.com/groups/dsevlush/
Михайло Роман,
координатор «Руху підтримки Закарпатських військових – Виноградів»