icon clock22.04.2015
icon eye29
Цікаве

НАШ ЮНИЙ ЗЕМЛЯК – УЧАСНИК ТЕЛЕКАСТИНГУ ШОУ «УКРАЇНА МАЄ ТАЛАНТ»

Нещодавно в талант-шоу «Україна має талант» «засвітилися» двоє наших земляків – Ігор Шепель та Олександр Гнетило. Ми щиро вболівали за них і, погодьтесь, дійсно тішилися тим, що вони виступали на великій сцені. А щоб ближче познайомити наших читачів з ними, вирішили запросити їх до редакції. Найпростіше було «вийти» на 15-річного жителя Матієва, учня 10-го класу Підвиноградівської школи Сашка Гнетило. На наше запрошення хлопець завітав до нас та розповів про свої емоції та враження від виступу на великій сцені та про своє захоплення вокалом.
– Тільки-но я вийшов на сцену, то відразу ж так розхвилювався, що серце в грудях почало шалено стукотіти, але з перших музичних акордів та рядків пісні опанував себе, заспокоївся. Співаючи і відчуваючи підтримку публіки, відчував такий адреналін! – ділився враженнями Сашко.
Це був його перший виступ на великій сцені. Кастинг він пройшов, отримавши два «так» – від Слави Фролової та Ігоря Кондратюка. Доти Сашко виступав на шкільних святах, корпоративах, на Днях села і міста, а також на весіллях. Останнім часом почав виконувати пісні англійською мовою, пише й свої, авторські тексти та самотужки кладе їх на музику. Випустив уже й власний альбом, який називається «Не шукай мене». Він вийшов цієї зими, записував його у вінницькій студії. Олександр працював над ним два роки. До альбому ввійшли 6 пісень українською мовою і стільки ж російською.
Захоплення Сашка пісенною творчістю батьки, звісно ж, підтримують. Найбільше – мама, а тато переконує, що співи і музика – це не професія, а просто хобі. Але попри все – «море» роботи, яку щоденно доводиться виконувати хлопцеві по господарству та в теплицях і на земельній ділянці, допомагаючи батькам, які займаються вирощуванням квітів та полуниці, він знаходить час для пісні.
Вокалом хлопець почав займатися з 11 років. Самотужки, вдома, без допомоги викладачів. Було тільки велике, непереборне бажання та Інтернет як учитель. І Сашко почав співати. Захоплення росло – від пісні до пісні. А хлопець співав і відчував від цього величезне задоволення. Тим більше, підтримували і друзі, і родичі.
Для кастингу була можливість підготувати дві пісні. Але вирішальне слово щодо вибору було за суддями. Тож коли Ігор Кондратюк сказав Сашкові, що вони не хочуть сумувати, він виконав пісню Юрія Шатунова «Снова седая ночь». І хлопець своєю потужною енергетикою «завів» публіку – люди вставали, аплодували, танцювали. Такої реакції залу Сашко не очікував. Відтак схвильовано чекав на вердикт суддів. Найбільше боявся В’ячеслава Узелкова (до слова, саме він сказав нашому земляку «ні»). Між іншим, поза кадром залишилася група підтримки хлопця – на кастинг до Києва він їхав з батьком, уболівали за нього й інші родичі. А скільки привітань, відгуків та sms надходило йому після телеверсії талант-шоу «Україна має талант» з його виступом!
А передісторія участі Сашка Гнетила в цьому телепроекті така: два роки тому в Івано-Франківську на передкастингу (попередньому прослуховуванні) адміністратори проекту сказали, що йому ще потрібно займатися вокалом. А цьогоріч зателефонували і попросили надіслати відео зі своєю композицією. Відтак, переглянувши його, запросили на телекастинг. Зателефонували за три дні до зйомок. Сашко встиг тільки знайти «мінусовки» і трохи підготуватися. Але, на жаль, до прямих ефірів він не пройшов. Проте – ура! – цей рубіж подолав наш другий земляк – Ігор Шепель.
– Звичайно, я розумію, що мені потрібно ще займатися, відшліфовувати вокал, словом, «рости», – сказав, прощаючись Сашко. А ми, його земляки, щиро сподіваємося, що цей його перший виступ на великій сцені є не останнім. Тим більше, що на майбутнє хлопець має творчі плани, а, отже, з піснею Олександр зріднився назавжди.


Ганна КОБАЛЬ