icon clock06.02.2015
icon eye39
Цікаве

МИЛУЄ ОКО ІДИЛІЯ ВИШИТОЇ КРАСИ

Виставкова зала «Імпасто» продовжує започатковану традицію – відкривати нові імена в мистецтві, тож черговий раз запросила до себе його поціновувачів насолодитися творіннями жіночих рук. Цього разу тут відкрилася перша персональна виставка вишитих хрестиком робіт городянки Наталії Слободяник, на якій представлено понад півтори сотні картин на різноманітну тематику та більше сотні виробів (серветок, скатертин, подушок, рушників тощо), створених тендітними жіночими руками за допомогою голки і кольорових ниток. Двадцять п’ять років віддала вона улюбленому захопленню, тож дана презентація – це своєрідний ювілей її творчого шляху, який майстриня охоче представила широкому загалу. Мисткиня зізналася, що, коли бачила когось з голкою, нитками і канвою, глузувала, мовляв, їм нічим зайнятися. Та якось сама вирішила спробувати і захопилася. Дуже допомогла їй подруга, котра радо ділилася всіма секретами вишивки. З того часу Наталія Карлівна всерйоз «підсіла на голку», бо кожну вільну хвильку віддавала улюбленій справі, без якої вже не уявляє свого життя. Вона запевнила, що зупинятися на досягнутому не збирається, бо має ще багато задумів, які хоче обов’язково вишити на полотні.
Ініціаторами і натхненниками виставки стали рідні майстрині – невістка Віолетта та син Олег, завдяки яким протягом місяця у виставковій залі пануватиме ідилія вишитої краси. Дійсно, представлені роботи вражають довершеністю і досконалістю ліній. Від хрестика до хрестика дбайливими руками майстрині з’являлася одна робота за іншою, створена з неабиякою любов’ю, і в кожній з них закладена теплота, ніжність, душевність і щирість цієї жінки.
Привітали майстриню з відкриттям виставки т. в. о. голови РДА Юдіта Петеі, начальник відділу культури Василь Югас, друзі, знайомі, а віршовані рядки подарувала юна Ірина Параска.
Любов ТОКАЧ