У Берегові відбувся благодійний концерт Закарпатського народного хору «Збудуємо храм Православної Церкви України разом»

4 липня у Берегові в центрі культури і дозвілля, з благословення Преосвященнішого єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України Віктора Бедь та за підтримки Берегівського міського голови Золтана  Бабяка, відбувся благодійний концерт Заслуженого академічного Закарпатського народного хору (керівник – Наталія Петій-Потапчук) «Збудуємо храм Православної Церкви України разом».

Мета благодійного захисту – підтримка і популяризація української народної співочої культури, танцю та збір коштів на будівництво храму парафії Успіння Пресвятої Богородиці Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України у м. Берегове (настоятель – протоієрей Владислав Лазар).

На початку благодійного концерту, до присутніх з молитвою за мир і благополуччя в Україні, перемогу Українського війська над безбожними московськими путінсько-гундяєвськими окупантами і терористами, вітальним словом та благословенням звернувся Преосвященніший владика Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України. За пропозицією Преосвященнішого єпископа Віктора Бедь всі присутні у залі хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять всіх наших співвітчизників і рідних, які у різні віки і часи віддали свої життя у боротьбі за національну і державну незалежність України та полеглих смертю хоробрих і героїв у наші дні українських воїнів, добровольців, волонтерів, полонених і мирних співвітчизників у російсько-українській війні 2014 – 2023 рр.

З вітальними словами також виступили протоієрей Владислав Лазар, настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Берегове, Надія Ловга, заступник Берегівського міського голови та Віталій Антіпов, депутат Берегівської міської ради.

Відтак, колектив Заслуженого академічного Закарпатського народного хору під керівництвом Наталії Петій-Потапчук, за участі артистів хорового колективу та ансамблю танцю представив концертну програму, в ході якої лунали українські народні пісні, виконувалися танцювальні композиції, зокрема, і угорський танець «Лампа», лунали сольний спів Петра Матія та декламування патріотичних віршів. Надзвичайно зворушливо та проникливо хор виконав духовно-патріотичні українські пісні «Боже великий, єдиний, Нам Україну храни…», «Ой у лузі червона калина…» та «Реве та стогне Дніпр широкий…» (на слова Тараса Шевченка, Великого пророка української нації, Борця за незалежність України у ХІХ столітті, поета), які всі присутні у залі слухали стоячи та з трепотом у серці.

На завершення благодійного концерту було зібрано 22 420 гривень пожерт, які були передані на продовження будівництва храму парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Берегове, яке вже розпочато та проводиться.

Участь благодійному концерті, окрім чисельних представників берегівської міської громади та вищезазначених осіб, також взяли: Василь Осадчук, благочинний Хустсько-Берегівського міжрайонного благочиння Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України, настоятель парафій на честь святителя Миколая Чудотворця та Іверської ікони Божої Матері у смт Вилок, Оксана Радик та Микола Павлюк, відповідальні працівники управління культури Берегівської міської ради.

Пресслужба МКЄ ПЦУ