У деяких територіальних громадах Берегівського району є дуже «працьовиті» люди

«Чому?» – спитаєте ви в рятувальників. А тому, що саме вони змушують ліквідовувати наслідки їхньої діяльності – спалювання сухотрав’я. Страждають від такої працьовитості як професійні рятувальники, так і вогнеборці місцевих пожежних команд.
Звісно ж, гасити пожежі – наш обов’язок, але, коли вони спровоковані навмисно, слів не вистачає навіть у бувалих вогнеборців. Шкода для довкілля, загибель живих істот, знищення лісів, ліній електропередач, газопроводів та житлових будинків – все це ніщо у порівнянні із задоволенням любителів спалювання сухостою.


З етичних міркувань ми не будемо називати, в яких територіальних громадах проживають найбільш несвідомі громадяни, лише зауважимо, що п’ятеро з них, вже поплатилися за свої вчинки, сплативши штрафи до казни. Але, на жаль, їх неможливо співставити зі збитками, нанесеними громаді, і витратами рятувальників ДСНС та місцевих пожежних команд, які поруч із професійними підрозділами приборкують ці загорання.
Найчастіше з бійцями ДСНС виїжджають на ліквідацію фахівці місцевих пожежних команд с. Підвиноградів (Виноградівська ТГ), с. Пийтерфолво, с. Неветленфолу, с. Велика Паладь (Пийтерфолвівська ТГ) та смт. Королево.
Тож, шановні громадяни, звертаємося до вас із проханням припинити палити суху траву, сміття тощо. Не створюйте загрози життю і здоров’ю людей, будівлям та лісам. Будьте відповідальними та свідомими!

Михайло Марушка, начальник Берегівського районного
управління ГУ ДСНС України у Закарпатській області