“Тиші” на Донбасі знову не було: бойовики 4 рази обстріляли ЗСУ

З початку цієї доби обстрілів поки не було.
14 серпня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано. Тим часом, бойовики користуються введеним режимом “тиші” та зводять фортифікації у бік ЗСУ. Вранці та по обіді бойовики обстрілювали Авдіївку зі стрілецької зброї. У штабі кажуть, що постріли були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували. “Також минулої доби виявлено факти інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік населених пунктів Хутір Вільний з напрямку тимчасово окупованого Золотого-5 та Новгородське з напрямку непідконтрольної Широкої Балки”, – йдеться у повідомленні. 14 серпня ЗСУ зафіксували чотири обстріли з боку окупантів, що є порушенням досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи домовленостей. Поранених і загиблих немає. З початку цієї доби обстрілів поки не було.

Перемир’я на Донбасі – що відомо

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • З початку проголошеного режиму тиші станом на 14 серпня серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень не було.
  • Російські окупанти регулярно здійснюють поодинокі неприцільні постріли, які мають провокаційну мету.
  • 30 липня у штабі ООС повідомили, що упродовж тижня померли троє українських військовослужбовців “внаслідок різкого погіршення стану здоров’я”.

 УНІАН