Амбулаторії Виноградівщини отримають сучасне телемедичне обладнання

Усі сільські амбулаторії Виноградівщини незабаром отримають сучасне обладнання з телемедицини.
Цього тижня голова Виноградівської районної ради Віталій Любка, голова Виноградівської РДА Ігор Вантюх відвідали КНП «Виноградівський Центр первинної медико-санітарної допомоги».
Спеціальні валізи з діагностичним обладнанням для запровадження системи телемедицини надійдуть у кожну сільську амбулаторію, розповіла головний лікар Центру Агата Гал. Відтак лікарі первинної ланки зможуть швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег, каже медик.
Усі медичні валізи укомплектовано сучасними електрокардіографом, цифровим дерматоскопом для дослідження шкіри. Є тут також портативний спірометр, планшет з програмним забезпеченням, монітор життєво-важливих показників, призначений для вимірювання артеріального тиску, температури, ступеня насичення киснем гемоглобіну артеріальної крові та частоти пульсу пацієнта.
Загалом обладнання отримає 31 амбулаторія у Виноградівському районі.
− Сучасні технології дозволяють отримати планову консультацію і висновок у профільного лікаря безпосередньо у своєму населеному пункті, − зазначив Віталій Любка. − Саме доступність, можливість пацієнта швидко і зручно отримати медичну допомогу і має забезпечити рівний доступ до медичних послуг належної якості.
На закупівлю телемедичного обладнання з державного бюджету наш район отримав фінансування у розмірі 2 млн 646 тис. грн, з районного бюджету – на співфінансування виділили 294 тис.грн.

Виноградівська районна рада