Василь Губаль: «провадити процес об’єднань громад треба винятково згідно з методикою та законом, водночас враховуючи специфіку Закарпаття»

На нараді, присвяченій процесу добровільних об’єднань громад, власне, адмінреформі, голова Закарпатської ОДА запросив керівників районів і міст області, органів місцевого самоврядування діяти в цій справі винятково згідно з методикою та законодавством. І водночас – враховуючи специфіку Закарпаття, зокрема, як густонаселеного регіону з особливою географією, у тому числі краю з гірськими населеними пунктами та численними національними громадами.
«Будьмо відверті: процес складний і рухається непросто. Водночас маємо продемонструвати, що в цій справі ми об’єдналися – навколо інтересів закарпатців. І дуже важливо діяти так, як це треба самим громадам, а не «комусь хочеться» з огляду на власні інтереси та політику», — сказав Василь Губаль. Він також акцентував: «У нас не стоїть завдання спішити, у нас є задача прийняти зважене рішення. Знову наголошу: в інтересах громад».
На зібранні також ішлося і про переваги, які дасть населеним пунктам об’єднання громад – передовсім це можливість самими розпоряджатися власним ресурсом та на місці визначати пріоритети для розвитку села, селища чи міста.
У кожному разі, процес потребує якомога ретельніших обговорень – як на рівні області, так і на місцях. Так, уже  наступного тижня в Ужгороді відбудеться форум представників місцевого самоврядування, депутатів різних рівнів, експертів, присвячений саме адмінреформі.
Прес-служба Закарпатської ОДА