повернулись із зони АТО

З початку буремних подій вже вісім працівників міліції з різних підрозділів проходили випробування на мужність на Сході країни в зоні АТО. Це – начальник ізолятора тимчасового тримання Сергій Денисюк, оперуповноважений сектору боротьби з економічними злочинами Іван Клопотар, старший дільничний Віталій Лабатій, дільничний інспектор Володимир Тоскуєв та міліціонер-водій Василь Гулянич. А нещодавно повернулися старший оперуповноважений сектору карного розшуку Віктор Довжан, міліціонер-водій Андрій Волошин та інспектор-черговий ІТТ Сергій Черничко. Всі хлопці – добровольці.
Головне завдання правоохоронців на блокпостах – перевірка всього транспорту, аби запобігти ввезенню на територію неспокійного регіону зброї, вибухівки, проникнення бойовиків, налаштованих на проведення диверсій, інших злочинів для подальшого загострення ситуації.
– Чергували ми на блокпостах, охороняли порядок у самому місті, перевіряли транспорт. Взагалі там швидко звикаєш до спартанських умов. Головне, щоб тишу на постах не розривали автоматні черги. Особливо важлива підтримка друзів-побратимів, які горою стоять один за одного, страхуючи і допомагаючи. Неймовірний бойовий дух та відчуття патріотизму допомагають переносити всі труднощі служби і любов рідних та близьких, яка дає силу і є неабияким оберегом, – розповідає Іван Клопотар.
Поділилися міліціонери і листами від місцевих жителів. Бійці розповідали, що були зворушені цими посланнями, в яких люди висловлювали вдячність і просили не покидати правоохоронців буремний регіон. Такі листи гріли душу і вселяли віру в перемогу.
Очільник виноградівської міліції Анатолій Шкирта подякував підлеглим за гідно виконаний обов’язок, підкресливши, що кожен, хто пройшов через такі випробування на мужність, вписав славну сторінку в історію міліції України.
Після короткого відпочинку наші учасники АТО приступлять до виконання своїх службових обов’язків. Наразі правоохоронці Виноградівщини продовжують нести службу в зоні ведення бойових дій і на заміну бійцям, які повернулися зі Сходу, поїхали двоє наших колег. Чекаємо їх додому живими та здоровими.


Оксана Кобзаренко,
Виноградівський РВ УМВС