ЩО ОЧІКУЄТЕ ВІД НОВОЇ ВЕРХОВНОЇ РАДИ?

Галина ШАПКО, Виноградів:
– Я оптимістка і вірю, що нарешті має відбутися перезавантаження влади. Інакше як жити, якщо не будемо впевнені, що життя наше нарешті зміниться на краще. Тому особливу надію покладаємо на нашого президента і його політичну силу.
Звичайно, до Верховної Ради прийде чимало людей, які б не мали там бути, але все ж таки я впевнена, що переважна частина народних обранців у парламенті також буде підтримувати політику президента Петра Порошенка. Все-таки думаю, ставку треба робити на це. Впевнена, що й народ не буде більше терпіти, адже саме в наших силах змусити депутатів змінитися і приймати такі закони, які б сприяли покращенню життя українців. Ну і нова Рада, звичайно, має зробити все, щоб війна на Сході закінчилася, були визволені всі полонені, люди повернулися до своїх домівок, а винуватці обов’язково понесли справедливе покарання.
Наталія ПОПОВИЧ, Олешник:
– Від нової Верховної Ради особливого нічого не очікую, бо суттєвої зміни серед кандидатів немає. Стільки років триває ця невизначеність у нашій країні, що допомогти нам зможе тільки якесь диво. Подивіться, хто в цей парламент пройшов – всі ті ж самі партії, що й були та їхні лідери, хіба що трохи оновилися військовими та популярними телевізійними обличчями. Тож, на які реформи і зміни нам слід чекати, куди вони нас поведуть? Адже Верховна Рада – законодавчий орган і завдання депутатів приймати закони, які б розвивали нашу державу в різних галузях, тому тут потрібні професіонали-законодавці. Хотілося б, щоб серед нових парламентарів знайшлися ті, котрі прислухатимуться до народу і будуть дійсно патріотами країни. Тому підтримую і сподіваюся на політичну силу, на чолі якої стоїть Петро Порошенко. Він, як президент, взяв на себе цю ношу, нехай несе її до кінця.
Катерина Олександрівна, пенсіонер:
– Увесь народ покладає багато надій на новообраний парламент і очікує високої результативності від його роботи. На жаль, ми бачимо, що партійні бренди знову зіграли свою роль у виборі кандидатів. Скільки грошей вони потратили на агітацію та рекламу, де обіцяють нам щасливе життя. На жаль, народ «купується» на це і до парламенту приходять зовсім не ті люди, яким під силу щось нарешті змінити в нашій державі. Тому наперед прогнозувати, що нам очікувати дуже важко і майже неможливо. Це свого роду лотерея або, що випаде, коли підкидають монету: «орел» чи «решка», бо сьогодні в людей думка одна, а завтра зовсім інша. В результаті обіцяють, а нічого з того не виходить. Сьогодні народ розлючений, тому багато хто не йшов голосувати, а це ж на руку тим, хто вміє маніпулювати. Прикро, якщо все залишиться так як було. На мою думку, краще б тоді кошти, що витратили на ці вибори, дали на АТО, бо зараз не держава дбає про армію, а народ.


Опитувала Любов ТОКАЧ