Швидке реагування, якісний і кваліфікований розгляд та правомірне вирішення звернень громадян являється вирішальним

14 жовтня голова районної державної адміністрації Віталій Любка провів нараду, в ході якої розглянуто стан дотримання природоохоронного законодавства у ДП «Виноградівське лісове господарство». Участь в нараді взяли   директор підприємства Василь Агій, Шаланківський сільський голова  Віктор Альохін, Пушкінівський сільський голова Василь Вегеш,  Новоселицький сільський голова Віктор Ворон, депутати районної ради населених пунктів району, представники громадськості.
У ході наради присутнім було доведено, що на адресу райдержадміністрації надійшли звернення від громадськості населених пунктів Шаланки,  Пушкіно та Новоселиця, в яких зазначено на відсутність взаємодії та співпраці працівників ДП «Виноградівське лісове господарство» з громадами сіл.
Досвідом співпраці з державним підприємством поділилися сільські голови. Пушкінський сільський голова Василь Вегеш відмітив злагоджену роботу ДП «Виноградівське лісове господарство», зазначивши, що остання вирубка лісу на території населеного пункту відбулась ще у 2010 році, після чого на розчищеній ділянці проведено посіви. Шаланківський сільський голова Віктор Альохін також зазначив, що у с. Шаланки налагоджено співпрацю з Виноградівським лісовим господарством. Одночасно зазначалося, що до початку лісозаготівельних робіт працівники ДП «Виноградівське лісове господарство» в обов’язковому порядку погоджують з органами місцевого самоврядування місця облаштування тимчасових складів деревини, шляхи транспортування лісопродукції.
Водночас, Новоселицький сільський голова наголосив на незадовільному стані лісових доріг, які розбиті лісовозами, що в свою чергу, унеможливлює використання  їх населенням.
В ході наради, своє бачення висловив голова РДА Віталій Любка, який зазначив, що в даному  випадку всім треба працювати спільно та конструктивно. Він наголосив на необхідності тісної співпраці працівників лісового господарства з громадами населених пунктів району.
За наслідками проведеної наради визначено ряд першочергових заходів, спрямованих на покращення стану додержання в районі вимог законодавства. Директору ДП «Виноградівське лісове господарство»  Василю Агію доручено створити комісію за участі працівників державного підприємства та представників громади с. Новоселиця. Дана комісія повинна провести обстеження місць, придатних для лісозаготівельних робіт з дотриманням природоохоронного законодавства, вивчити стан лісових доріг, по яких транспортуватиметься  ліс. Також рекомендовано Василю Агію взяти участь у черговій сесії Новоселицької сільської ради, з метою  надання  детальної інформації та роз’яснень громаді населеного пункту щодо діяльності ДП «Виноградівське лісове господарство».
Швидке реагування, якісний і кваліфікований розгляд та правомірне вирішення звернень громадян являється вирішальним у тісній та плідній співпраці голови райдержадміністрації та громадськості району. Одним із критеріїв їх вирішення очільник району вбачає у відкритому діалозі. Тому, вже найближчим часом, голова районної державної адміністрації Віталій Любка здійснить робочий візит до населених пунктів району, зокрема, в с. Новоселиця, с. Шаланки, с. Пушкіно з метою перевірки результатів проведеної роботи.


Повідомляє Виноградівська РДА