ЧИ ПРОГНОЗУЮТЬСЯ ЗАТРИМКИ ВИПЛАТ ПЕНСІЙ?

Недивно, що в умовах нинішньої економічної кризи, фінансової скрути, різкого підвищення цін на продукти та на тлі бойових дій в зоні АТО пенсіонери хвилюються чи своєчасно вони отримуватимуть пенсії? Тож до редакції «Новин Виноградівщини» почастішали телефонні дзвінки людей, які не тільки нарікають на низький рівень життя, але й просять поінформувати їх про те, чи, бува, не прогнозуються затримки з виплатами пенсій? Аби прояснити ситуацію, ми звернулися за коментарем до заступника начальника управління Пенсійного фонду України у Виноградівському районі Власти Пилип.
– На сьогоднішній день виплати у нас проходять регулярно, поки що кошти надходять. Тож підстав для хвилювань у пенсіонерів наразі немає, – заспокоїла наших читачів-пенсіонерів Власта Ярославівна. – Але причин для затримки виплат на даний час немає.
Користуючись нагодою, ми поцікавилися також питанням пенсійного забезпечення вимушених переселенців, які проживають наразі на Виноградівщині. Так-от, пенсіонерів з Донецької області до управління Пенсійного фонду України у Виноградівському районі звернулося 38 осіб, з Луганської – 34. Наразі всі пенсіонери з Луганщини поставлені на облік (на основі електронних справ). Отримують пенсію за додатковою відомістю в тому ж місяці, в якому звернулися. На сьогодні є декілька справ пенсіонерів, які не подали довідку про взяття їх на облік як тимчасово переміщених згідно Постанови Кабінету міністрів №509. Відповідно всім цим особам з 1 лютого виплати припинено.
Що стосується «східних» пенсій, то вони, звісно ж, більші за наші, закарпатські, за рахунок того, що там було багато підприємств, працівники яких виходять на пенсію на пільгових умовах і заробітні плати яких були відповідно високими.
До речі, мовою статистики на Виноградівщині станом на початок 2015 року 24 382 пенсіонерів. Що стосується працюючих пенсіонерів, то таких у нашому районі 3 506 осіб.


Вл. інф.