У ВИНОГРАДОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ-ЧОРНОБИЛЬЦІВ

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції, серед яких були і наші земляки. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у нашій пам’яті.
Напередодні роковин Чорнобильської трагедії у Виноградові відбувся велелюдний мітинг-реквієм з нагоди 29-у річниці Чорнобильської катастрофи та освячення місця пам’ятного знака жертвам Чорнобиля. У заході взяли участь представники влади, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, громадськість та молодь райцентру.
Звертаючись до присутніх, перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Бажура сказав, що Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа, завдяки самопожертві ліквідаторів аварії, стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу та подальшого розповсюдження радіації. Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих, вшановуємо їх мужність, схиляємо голови перед кожним учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, які самовіддано працювали, покладаючи на вівтар Вітчизни свої знання, сили і здоров’я.
З промовами також виступили перший заступник міського голови Василь Ціцей, голова Виноградівської районної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Михайло Теняк.
Священики різних конфесій – парох греко-католицької церкви Мирослав Сипко, священик православної церкви о. Михайло Бідзіля та реформатський священик Лорант Молнар відслужили молебень за загиблими учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та освятили фундамент, де незабаром буде зведено пам’ятний знак. А учні поклали запалену лампадку та квіти шани.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих від страшного чорнобильського лиха.


Любов ТОКАЧ