СПАЛЮЮЧИ СЕБЕ, ВІДДАЮТЬ ЖИТТЯ ІНШИМ

Минулого тижня своє професійне свято відзначали люди в білих халатах. З Днем медичного працівника всіх лікарів району, медсестер, санітарок та ветеранів медичної служби вітали керівники району і здравниці.
– Про нашу медицину та про лікарів зокрема говорять різне, та коли занедужають – йдуть до вас. Коли біда – ви перші приходите на допомогу, вселяєте надію та віру, допомагаючи людям одужати, інколи, навіть, в безнадійному стані і важких умовах. Тому від районної ради та всього депутатського корпусу висловлюю вам щирі слова вдячності за те, що ви є. Бажаю, перш за все, міцного здоров’я та мирного неба. Адже ваші колеги із 128 артбригади, що дислокується в Ужгороді, чесно та добросовісно виконують свій обов’язок медика, рятуючи здоров’я та життя нашим захисникам, – зазначив у вітальному слові голова Виноградівської райради Олег Любімов.
– Традиційно у третю неділю червня відзначають своє професійне свято люди в білих халатах. Звичайно, хочеться, аби у вас були високі, гідні зарплати, щоб матеріальна база медичних закладів була набагато кращою, щоб було менше хворих, а пацієнти щоб були вдячними вам за таку важливу працю, адже чи вдень, чи вночі, коли стається біда, ми знаємо, що служба «103» завжди на поготові. Щиросердно вітаю всіх медиків району зі святом і бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, Божого благословення та всіляких гараздів. Нехай Божа Мати оберігає, а Ісус Христос благословляє на щедрі щастям довгі роки, – привітав медиків перший заступник голови Виноградівської РДА Анатолій Бажура.
Незважаючи на піднесений урочистий настрій, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Леся Королевич та т. в. о. головного лікаря райлікарні Михайло Поличко не забули і про проблеми у цій галузі і зазначили, що тут залишилися лише ті люді, котрі дійсно є медиками за покликанням, котрі спалюючи себе, віддають життя іншим. Також Михайло Михайлович зачитав вітальну листівку від головного лікаря району Надії Онисько, яка наразі перебуває на лікарняному. Привітав колег зі святом і голова об’єднаної профспілки працівників охорони здоров’я Роман Дубляк.
Значна когорта лікарів, медсестер і молодшого медичного персоналу за самовіддану працю отримали почесні грамоти та подяки від Міністерства охорони здоров’я, Виноградівської райради та райдержадміністрації, обласного управління охорони здоров’я, відділу охорони здоров’я Виноградівської РДА та адміністрації райлікарні.
Під час урочистого концерту за участі викладачів та учнів дитячої школи мистецтв ім. Б. Бартока, всім присутнім у залі людям в білих халатах подарували квіти.


Наталія КОБАЛЬ