ПІДПРИЄМСТВА ПОВИННІ ВИЖИТИ

У вівторок т. в. о. голови РДА Юдіта Петеї за участі голови районної ради Олега Любімова провела робочу нараду з керівниками підприємств, що діють на  території Виноградівщини. Зібрання проводилося у формі діалогу, під час якого піднімалися і обговорювалися наболілі питання.
Керівник району, констатуючи нерайдужну ситуацію, що склалася, наголошувала: «Наш обов’язок вийти з тої прірви, в якій ми опинилися. Спільними зусиллями ми можемо рухатися вперед. Звичайно, кардинальні зміни необхідні. Перш за все стараємося ліквідувати бар’єри. Для поповнення бюджету потрібно працівників приймати на роботу офіційно. Налаштуватися на ефективну роботу у 2015 році».
Олег Любімов запевнив присутніх, що співпраця між двома гілками влади налагоджена, і вони готові працювати з підприємствами та допомагати їм. Закликав керівників при можливості підтримувати учасників АТО, яким вкрай необхідний теплий одяг та тепловізор, замість того, що був розбитий осколком. Райдержадміністрація має намір укласти угоду з підприємством «Копанські джерела» на виготовлення зимового одягу для військових.
Начальник економічного відділу РДА Валентина Окутіна ознайомила учасників наради з соціально-економічним потенціалом району, з якого видно, що, не дивлячись на екстремальні умови, вдалося зберегти позитивну тенденцію, завдяки стабільно працюючим підприємствам.
У своїх виступах керівники підприємств порушували ряд важливих питань, які їх хвилюють. Зокрема, про передоплату за енергоносії, девальвацію національної валюти, збереження хороших, досвідчених кадрів, а також працюючих підприємств. Директори ТОВ «Ортекс-ЛТД» Тиберій Фабриков та ТОВ «Мільтекс-Україна» Олег Глазунов з тривогою говорили про те, що наразі вкрай не вистачає кваліфікованих швачок. На підприємствах, які спеціалізуються на виготовленні швейних виробів, не вистачає близько 200 спеціалістів, що є глобальною проблемою для району. На жаль, сьогодні знецінюються робітничі професії, тому навчально-професійним закладам освіти потрібно змінювати орієнтацію і організовувати навчання тих професій, які затребувані на місці.
У ході наради порушувалися питання різного характеру, які необхідно вирішувати, а, отже, роботи не початий край як для керівництва району, так і для підприємств та всіх нас.


Вл. інф.