ОБГОВОРЮВАЛИ ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ, ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ І ДОРОГИ

Перше пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії районної ради відбулося у великому залі адмінбудинку за участі 45 районних обранців. У роботі сесії також взяли участь народний депутат України Іван Балога, обласні обранці Артур Івашко та Карло Резеш, т. в. о. голови РДА Юдіта Петеі. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять трьох загиблих в АТО військовослужбовців із Виноградівщини.
Традиційно зібрання розпочалося з інформації головуючого про депутатські запити і відповіді на них. Зокрема, Федір Ісайович клопотав про виділення коштів з вільних лишків для заміни вікон та ремонту будівлі Малокопанської сільської ради, а Петро Понедільник та Василь Цуцуп звернулися з проханням надати інформацію, скільки коштів отримала Шаланківська сільрада за виділення 59 га землі для будівництва сонячної електростанції. Крім того, Олег Любімов зачитав оголошення про створення депутатської групи «За об’єднану Виноградівщину» (уповноважені особи Микола Гріга та Юрій Копча), а також нагадав присутнім про те, що до 1 квітня вони повинні подати декларацію про майно, доходи, витрати і фінансові зобов’язання за минулий рік.
Відтак депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Слід зауважити, що попрацювали вони надзвичайно плідно, адже лише за одну годину впоралися з ними. Насамперед прийняли зміни до районного бюджету та до програми розвитку футболу в районі, передали  в орендне користування приміщення громадському формуванню «Апологет» та встановили розмір місячної орендної плати у розмірі 50 відсотків від діючої ставки; дали згоду на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ та міста майнового комплексу «Вузлова лікарня ст. Королево», а також на безоплатну передачу з балансу районної ради автомобіля ВАЗ 21065 Великоком’ятівському міжшкільному навчально-виробничому комбінату; надали в оренду земельну ділянку за     межами Перехрестівської сільської ради для обслуговування автозаправної станції; погодили призначення керівників навчально-виховних комплексів. Також депутати одноголосно проголосували за прийняття земельної ділянки, розташованої за межами населених пунктів Боржавської сільської ради, із державної у спільну комунальну власність територіальних громад сіл, селищ та міста для розташування сміттєпереробного комплексу.
З метою якісного оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді були прийняті певні пропозиції до однойменної програми. З ними присутніх ознайомив начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Василь Белень. Зокрема пропонується виділити близько 1 млн. грн. на придбання путівок у спеціалізованих санаторних закладах за межами району; на організацію профільних тематичних таборів відпочинку (1 млн. 260 тис. грн.); 400 тисяч грн. – на створення дитячого оздоровчого закладу в урочищі «Туркогат» та залишити резерв у сумі 112 тис. грн. на табори відпочинку з денним перебуванням, які будуть працювати лише за бажанням батьків та дирекції.
Оперативну і злагоджену роботу районних обранців відзначив Іван Балога, наголошуючи, що зміни в бюджеті відбулися завдяки порозумінню між усіма обласними депутатами, результатом чого є виділення такої значної кількості коштів з обласного бюджету на соціальні об’єкти. Головне їх своєчасно і ефективно освоїти, тоді будемо мати якісні умови виховання, навчання тощо. Народний обранець відповів на різні запитання, зокрема, щодо ремонту доріг, зазначаючи, що на Закарпаття планується виділити 150 мільйонів грн. і в тому числі, безперечно, й на Виноградівщину.


Любов ТОКАЧ