Милосердя… не буває надмірним

Милосердя — це милість серця, м’якість, співчуття, ніжність, любов до людей.
Милосердя — щиросердність, готовність робити добро всякому, любов на ділі, здатність відгукува­тися на чужий біль. Людям милосердним притаманне спів­чуття стосовно  людини, яка потрапила в біду.
Милосердя — це безкорислива допомога ближньому, яку людина здійснює від щирого серця.
Милосердя — це не слабкість, а сила, тому що воно притаманне людям, які здатні прийти на допомо­гу. Бо здатність співчувати, співпереживати — це ознака духовної зрілості особистості.
Милосердя — одна з найголовніших чеснот, що роз­глядається як Божа благодать, яка сприяє подоланню людської гріховності. Зводиться до співчуття, любові до ближнього, правдолюбства, реальної доброчинності щодо знедолених. Такі істини, ми вчителі і батьки стараємось щодня доносити в дитячі душі.
Однак, у наш непростий час, коли кожен перевантажений власними справами і проблемами, як часто люди проявляють милосердя просто тому, що хтось потребує підтримки і допомоги?
Вже вкотре учнівські та вчительські колективи району відгукнулись  на благодійну  акцію  «Допоможи  врятувати  життя».
З   10  по 21   листопада    проходила  чергова акція,  під час проведення якої збирали кошти  для  Гайдучка  Марка-Юрія Юрійовича,  учня 8 класу Королівської   загальноосвітньої школи №1.  Зараз хлопчик лікується у медичному центрі Святої  Параскеви  м. Львова,  але потребує оперативного хірургічного втручання, яке згодились провести в ізраїльській клініці.
Учні щиро перейнялися проблемою  родини  Гайдучок, зразу  відгукнулися внести посильний  вклад   для   лікування   Марка-Юрія. Вчителі та школярі зібрали  35 тисяч гривень.  Ми бажаємо хлопчикові якнайскоріше  одужати. А  Святий  Миколай, що скоро завітає до дітвори,  нехай вселить   у сердечко  Марка- Юрчика   надію,  любов та  віру у людську доброту.
Висловлюємо щиру подяку всім педагогічним та учнівським колективам, які долучилися до цієї акції.


Інформаційний сектор заступників директорів з виховної роботи