За субсидіями на житлово-комунальні послуги за спрощеним порядком вже звернулося понад 14 тисяч домогосподарств області

У квітні поточного року близько 7,5 тисяч домогосподарств області отримали субсидії на житлово-комунальні послуги. Після зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 квітня 2015 року станом на 1 червня за призначенням субсидій за спрощеним порядком в цілому по області звернулося 14024 особи. З них 4599 сім’ям вже призначено субсидії, інші – в опрацюванні.
Як пояснює заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганна Морозюк, субсидії призначають управління соціального захисту населення протягом 10 днів після подання заяви та отримання необхідних відомостей.
«Якщо заява подана в травні – червні, субсидію нарахують з квітня, – запевнила Ганна Степанівна. – У тому випадку, коли людина вже сплатила за послуги у повному обсязі, а субсидія буде призначена з квітня, відповідно ці кошти будуть зараховані як обов’язковий платіж домогосподарства в наступні періоди використання послуг».
Як відомо, для призначення субсидій потрібно подавати персональні дані та декларацію про доходи. Заявники можуть бути певні – органами соціального захисту населення  буде забезпечено захист персональних даних, наголосила Ганна Морозюк.
Прес-служба Закарпатської ОДА