ЗАРАДИ ОДУЖАННЯ МАЛЕНЬКОЇ МИРОСЛАВИ

Минулого тижня за підтримки райдержадміністрації в міському будинку культури відбувся благодійний концерт, ініційований благодійним фондом «У наших руках майбутнє» заради одужання 8-річної Мирослави Рожі з Королева. На долю цієї дівчинки випало безліч випробувань. Вона потребує щоденного лікування, підтримку необхідними препаратами. Упаковка ліків – це ціна життя, це можливість стрибати й бігати, можливість жити. На жаль, з трьохрічного віку дівчинка відчуває потребу в постійному медичному нагляді та лікуванні. Не дивлячись на намагання медиків та сім’ї, з квітня 2014 року хвороба починає прогресувати. В травні Мирославі трансплантували нирку від дідуся, але гострий криз викликав відторгнення трансплантату. Наразі продовжується лікування дитини в Київському інституті хірургії та трансплантології ім.            О. Шалімова.
– Сьогодні ми збираємо кошти на лікування для дівчинки, в якої не функціонують нирки і вона потребує допомоги – негайну операцію задля імплантації нових нирок, – сказав, зокрема, у вступному слові голова правління благодійного фонду «У наших руках майбутнє» Олександр Курмай. – Я сам маю трьох дітей і знаю, що їхнє життя та здоров’я є найціннішим для мене. Тому ми зобов’язані підтримати ті сім’ї, де діти важко хворі, а батьки не мають можливості зібрати необхідні для лікування кошти. Навіть якщо йдеться про велику суму, яку потрібно для проведення операції, якщо кожен докладе свою частинку – все можливе.
А відтак сценою заволоділи учасники концертної програми – викладачі та вихованці Виноградівської ДШМ ім. Б. Бартока та учениця Неветленфолівської ДШМ Ванесса Стойка. Оркестр народних інструментів під керівництвом Віктора Марушки, жіночий камерний хор викладачів школи мистецтв (керівник Світлана Гнітило), танцювальний колектив (Юдіта Боднарук), вокальний ансамбль учнів, мелодії Тіберія Чорби, дзвінкоголосся Гойнолки Палош та Ванесси Стойко – виступ за виступом дарували присутнім у залі насолоду. А ведучі концертної програми Наталія Краснай та Наталія Вейконь проникливими ліричними відступами раз у раз спонукали замислитися про моральні цінності, про лікування добротою та милосердям: «Ви, у кого є руки і ноги, в кого очі бачать, а вуха чують і в кого міцне здоров’я, подивіться пильніше довкола і побачите, скільки навколо нас людей, яким доводиться жити, долаючи труднощі, далебі важчі й непереборніші, ніж матеріальні статки»…
У боротьбі за життя і здоров’я маленької Мирослави до акції милосердя, організованої благодійним фондом, у той день долучилися небайдужі до чужої біди люди. Отож, під завісу концерту родичці дівчинки були передані пожертви в сумі 9 714 гривень та 20 тисяч форинтів, а вона, розчулена милосердям, сказала: «За останні місяці маленьке тіло Мирослави дуже виснажене. Адже через те, що в неї немає обох нирок, вона повинна проходити гемодіаліз кожен другий день, тобто, по 6 годин лежати і дивитися, як по трубках проходить її кров. Її мрія – щоб їй скоріше зробили пересадку, аби вона могла повернутися додому до своїх рідних і друзів, за якими вона дуже сумує, а також до школи, бо вона дуже любить учитися. Тому ми щиро вдячні всім, хто долучився до цієї акції, за доброту, милосердя і чуйність, за цей благодійний концерт, проведений заради одужання моєї хрещениці Мирославки».  Сердечну подяку всім, хто вніс і свою лепту задля порятунку маленької дівчинки та взяв участь у проведенні концерту, висловив керівник благодійного фонду Олександр Курмай.


Ганна КОБАЛЬ